Erkan Zengin takımı şehitliğe götür

Afrin Kahramanı Mithat Binbaşı’mın vasiyetini okudunuz mu?.. Aslan komutanım benim.. Diyor ki “.. çocuklarıma söyleyin, babaları Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olabilmesi için şehit oldu…” Böyle bir komutanın arkasında yürünmez mi?!.. Eşine diyor ki; “.. o planladığımız tatile çık e mi?..” Lütfiye Hanım.. Çıkın o tatile.. Gördüğünüz her yeni ve güzel şeyde Mithat Binbaşım da sizinle olacak, emin olun..“..Tazminatımın bir kısmıyla, anne ve babamı Hacca gönderin..” diyor.. Herhalde bir vatan evladı çıkacaktır, ‘..tazminata gerek yok, emanetin annen-baban benim misafirimdir..’ diyecek.. Ve diyor ki şehidim;  “..Es Es bu sene Süper Lig'e çıkarsa mezarımı ziyaret etsinler. Erkan Zengin ve diğerleri...” Buradan Erkan Zengin ve takımın teknik direktörü Yücel İldiz’e seslenmiş olalım.. Bugün, bütün takım Eskişehir Vişnelik Hava Şehitliği’nde olmanız lazım.. İlk maçınızı da Mithat Binbaşı için oynayın.. Eğer dediği gibi bir üst lige çıkarsanız şampiyonluğu kime adayacağınız belli.. Beklemeyin bence.. 

Not : Biz bu yazıyı kaleme aldığımız dakikalarda Erkan Zengin de şehidimizin vasiyetini yerine getirmek üzere Eskişehir’e gideceğini duyurmuş.. Yakışanı yapmış yani...

 

CNN İbrahim Kalın’dan tokat yemeye doymadı

“Show is over, sorry Mr. Kıliiin” Gezi ayaklanmaları sırasında CNN International’a canlı bağlanıp da Christian Amanpour’u perişan ettiğinde izleyicinin duyduğu son sözler bunlardı.. Gösteri bitti..  “.. Ellerinde sopalar ve molotof kokteyller olan bir grubun Beyaz Saray’a yürüdüğünü düşünebiliyor musunuz?..” dediğinde CNN İbrahim Kalın’ı yayından almış Taksim’deki muhabirine bağlanıp özel yayınına devam etmişti.. Şimdi yine kritik bir aşamada İbrahim Kalın bu defa Cumhurbaşkanlığı sözcüsü sıfatıyla yayında.. Karşısında provokatif sorularla yayına istikamet çizmeye çalışan sunucu, Türk askerinin bölgede etnik temizlik yaptığını söylerken Kalın çileden çıkıyor.. “ÖSO içinde savaşan Kürtler var. Afrin şehrine giren savaşçılar arasında çok sayıda Kürt var. İşte problem tam da burada... Ne yazık ki Batı medyasındaki bazı yorumcular PKK mensubu olmayan Kürtleri Kürt olarak görmüyorlar. PYD/YPG'den sanki Kürtlerin tek ve yegane temsilcisiymiş gibi bahsediyorlar. Bu doğru değil. PKK'nın Marksist ideolojisini paylaşmayan binlerce hatta yüzbinlerce Kürt var…” İbrahim Kalın’ın bu sarsıcı yorumu tıpkı 5 sene önce Amanpour’da olduğu gibi yine soğuk duş etkisi yaptı.. Zaman zaman İbrahim Kalın’ın bu provokasyon merkezlerini böyle restart etmesinde yarar var anlaşılan.. Bu onlara bir süre yeter.. 

 

Asıl etnik temizliği Türk askeri değil, PKK yapıyor

Türkiye’deki yerli işbirlikçileriyle birlikte aynı ithamı yapıyor Batı.. “Türkler etnik temizlik yapıyor” Buna gerekçe olarak gösterebildikleri tek bir kanıt yok.. Ama asıl etnik temizliği kimin yaptığını dünya görüyor.. Bakın bugün Fırat Kalkanı ve batısındaki Zeytin Dalı harekatıyla yeniden asıl sahiplerine bırakılan Suriye'nin kuzeyindeki demografinin, son bir kaç yıl içinde sistematik olarak nasıl değiştiğini hep birlikte gördük.. 2011’den beri aralarında çocukların da aralarında yer aldığı yüzlerce kişi PKK tarafından katledildi..  Araplar, Türkmenler, Kürtler ve Ezidiler başta olmak üzere bölge halkına etnik temizlik ve zorunlu göç politikası uyguladı. Gerek Uluslararası Af Örgütü'nün (Amnesty International) ve gerekse Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR) yayınladığı raporlar PKK’nin köyleri boşalttığını, halkı göçe zorladığını, direnenleri öldürdüğünü net biçimde ortaya koyuyor.. Sadece etnik bir temizlikten de söz etmiyorum ayrıca burada.. Açık bir PKK faşizminden söz ediyoruz. Zira göçe zorlananlar arasında büyük bölümü Kürtler oluşturuyor. İç savaş öncesi 12 ayrı Kürt grubu varken şimdi bu bölgelerde sadece PKK/PYD’nin varlığını görüyoruz. Bu bile yeterli bir referans değil mi?..