Erkek kavgası eden kadınlar...

Sosyal medyada ve klasik medyada bir erkek için kavga eden kadınları haberleri vardı bu hafta. Sanki arenada 2 gladyatör kavga ediyor biz de tribünlerde oturan seyirciler gibi bu kavgayı izliyor ve daha fenası bundan keyif de alıyoruz. 

İzlerken utandığım bir kavganın tarafları ne hissediyorlar bilmem, aslında çok ilgilenmiyorum da... 

Ama uğruna 2 kadının kavga ettiği bir adam ne hisseder, bu durumdan memnun mudur, paylaşılamayan erkek görüntüsü hoşuna gidiyor mu diye zaman zaman düşünmüyor değilim aslında.

***

Medya ne yapmalı, bu tartışmaları görmezden mi gelmeli diye bir tartışma başlatmanın manası yok.

Tüm dünyada bu tür atışmaların haberleri yapılır. Keşke bu haberler yapılırken bir de yanlarına uzman görüşü eklense...

Mesela bu kadınlar neden kamuoyu önünde tartışıyorlar? Birbirlerini ikna edemeyeceklerine göre tahminen kamuoyunu ikna edeceklerini sanıyorlar ama aslında her iki taraf da kaybediyor. 

Sonra bu kavgayı merakla takip eden insanlar acaba röntgenci olarak tanımlanabilir mi? Merak bu ya, kadın dernekleri acaba bu kavga için ne düşünüyor?

Bir yanda kadının toplumdaki saygınlığını ve güvenliğini sağlamak için bir sürü zahmet ve kaşıkla toplananlar diğer yanda iki kadının kavgasıyla kepçeyle verilenler...

***

Bir başka nokta daha, iki kadın kavgasında en kolay yapılan suçlama “yuva yıkan kadın” suçlamasıdır.

Oysa yuvayı yıkan öteki kadın mı yoksa yola birlikte çıktığı insanı yarı yolda bırakan, yuvadan ayrılan erkek mi? Nedense kadınlar hep aralarında kavga ederler ve asıl bedel ödemesi gereken hiç zarar görmez. 

Böyle olmamalı diyoruz ama hep böyle oluyor maalesef. İşin magazin kısmı zerre umurumda değil, dedim ya, okurken utanıyorum yazılanları.

Ama magazin malzemesi bu saçma tartışma bir yerden sonra ülkedeki tüm kadınlara zarar verir hale geliyor. Benim bakışım değil sokakta kadına saygı konusunda sıkıntısı olanlar üzerindeki etkiden söz ediyorum. Hem yazık hem de ayıp...