Erkek kısırlığına doğal çözümler

Baba olma hayalini erteleyen erkeklerin en büyük sorunu kısırlık. E, C ile folik asit vitaminleri ve çinkodan zengin beslenme programı erkeklerde biyolojik saatin geriye alınmasını sağlıyor.

Yaşlanma sürecinde erkeklerin başlıca sorunlarından biri sperm kalitelerindeki azalmadır. Sorunun kaynağında DNA’da gelişen harabiyet var.  Birçok bilimsel çalışma,  yaşlanma süresince erkeklerin yaşam koşulları ve beslenmesinde sigara, alkol, kızartma ve yüksek yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, yetersiz sebze ve meyve yemenin cinsel sağlıkları açısından da olumsuzluklar yarattığını gösteriyor. Bununla birlikte C, E ve folik asit ve çinkonun yetersiz alımının sperm DNA’sında harabiyete neden olabileceğini belirtiliyor.

Zeytinyağı ve fındık mucizesi

Olgun bir dönemde hala çocuk sahibi olmak istiyorsanız E, C ve Folik Asit vitaminleri ile çinko mineralinden zengin bir beslenmeyi hayat şekli haline getirmek durumunda olduğunuzu bilmeniz gerek. Kaliteli sperm doğumsal genetik hastalıklarının bebekte çıkmasını da önlüyor. İşte sperm kalitesini arttıracak besinler kılavuzu. Gün içerisinde düzenli olarak yemeniz gereken E, C, folik Asit ve çinkodan zengin besinlere bir göz atalım. Erkeklerin günde en az 12 mg E vitamini almaları gerekiyor. Buğday en fazla E vitamini içeren besin. Tam buğday muhakkak pilavlara, salatalara, et yanına veya çorbalara eklenmeli. Zeytinyağı ve ayçiçeği yağı gibi E vitamininden zengindir. Fındık, badem, kabak çekirdeği yineE vitamini kaynağıdır.

Ispanağın gücünden yararlanın

Erkeklerin C vitaminini en az 75 mg almaları gerekiyor. Yeşil, kırmızı biber biberiye ve maydanozun yanı sıra  kivi, portakal, limon, greyfurt, mandalina ve çilek C vitamininden zengindir. Erkeklerin en az 320 mikrogram folat almaları gerek demiştik. Ispanak, soya, bezelye, kuşkonmaz, portakal, yer fıstığı ve kuru baklagillerin her türü yüksek folik asit içerir.  Çinko limiti günlük 9.4 mg. İstiridyenin tam bir afrodizyak etki olmasının nedeni içerdiği yüksek çinkodan dolayıdır. Buğday, kuzu eti, yer fıstığı,karpuz çekirdeği ve cheddar peynir en fazla çinko içeren diğer besinlerdir.