Erken seçim… AYM'de yine ışıklar yanıyor mu?

Kılıçdaroğlu, hafta başındaki CHP MYK toplantısında, kurmaylarına erken seçim konusunda "hazırlanın" talimatı vermiş ve eklemiş: "Sonbaharda seçim bekliyorum. Olacak gibi..."

CHP Genel Başkanı, geçen hafta da FOX TV'de, "Türkiye'nin 2023'den önce seçime gitmesi gerektiğini belirterek, "Devlet böyle mi yönetilir? Bunlar Türkiye'yi artık yönetemezler. Seçim sonbaharda olabilir" diyordu.

Derin siyasetin uzmanı Davutoğlu da "Bu kadar çok konuşuluyorsa, Türkiye seçim atmosferine girmiş demektir" hükmünü veriyor.

Muhalefet liderleri adeta fal bakıyorlar. Geçen yıl Akşener, "2021 Haziran ayında seçim bekliyorum" diyordu. Haziran geldi...

Karamollaoğlu, "iktidara güven azaldı. Erken seçim istikrar için önemlidir ve faydalıdır" derken, Babacan, "2021'in ikinci yarısı ila 2022'nin ilk yarısı" tahmininde bulunuyordu...

Erken seçim olmayacağını bile bile muhalefet niye kırık plak gibi cızırtı yapıyor?

Birincisi, gündemi değiştirmek istiyorlar.

HDP ile işbirliği muhalefet partilerini hassaten de CHP ve İyi Parti'yi epey hırpalıyor. PKK terör örgütünün partisi ile iş tutmaları, hele HDP'nin kapatılması hamlesi, bunları kıvrandırıyor.

PKK'nın belini kıran harekâtlar, operasyonlar HDP'nin canını yakarken, özellikle İyi Parti içinden yükselen HDP karşıtı çıkışlar, ittifaktaki zilleti saklanamaz hale getiriyor.

Yoksa Selahattin Demirtaş, CHP ve İYİ Parti'ye yönelik, "Eğer muhalefetteki milliyetçi odaklar, demokrasi ittifakına engel olmaya devam edecekse HDP öncülüğünde 3. İttifak kurulabilir" herzesini yer mi?

Eninde sonunda birbirlerine düşecekler.

HDP haram lokmasını bu millete yediremezler...

İkincisi, Türkiye yönetilemiyor algısı oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu algı, muhalefetin temel stratejisidir.

FETÖ hain darbe girişimi başarılı olsaydı Pensilvanya'da, "Türkiye yönetilemiyordu" açıklaması hazırdı...

Hatırlayınız, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçen yıl nisan ayında Halk TV'de katıldığı bir canlı yayında darbe tehditleri savurdu. "İktidar iyi bir yere gitmiyor. Bu da önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde..." ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, hükümeti darbe ile tehdit etmiş; "Saray rejiminin, saray düzeninin sonu geliyor. Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar" demişti.

Üstüne bir de sos eklenmiş, Ragıp Zarakolu diye biri, "Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazısına, Erdoğan ile Adnan Menderes'in fotoğrafını koymuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin bir üyesinin "ışıklar yanıyor" darbe mesajı verdiğini de unutmayalım.

Acaba bugünlerde yine Anayasa Mahkemesinde ışıklar yanıyor mu?

Erken seçim algısı için beşinci kol faaliyetleri, etki ajanlarının özellikle sosyal medyadaki organizasyonları da dikkatten kaçmamalı.

Bilinen isimlere aleni hakaretler, bunları yapanların beraat ettirilmesi, devletin/milletin sinir uçlarına dokunmalar...

Özellikle de FOX TV ve Sözcü'nün her gün felâket tellâllığı yapması...

CHP ve İyi Parti'nin, fakirlik sahtekârları ile mizansenler ayarlaması...

Bir yandan erken seçim algısı/operasyonları, bir yandan battık, bittik kampanyaları...

Bir de unutmayalım, bir kenarda duruyor; Başkan seçilmeden önce Biden, "Erdoğan'ı devirmek için muhalefeti cesaretlendirmeli, doğrudan desteklemeliyiz" diyordu.

Hizmet kervanı yürüdükçe de şom ağızlar milletimizin kafasını karıştıramayacak.

İçinde HDP olduğu için zillet ittifakı dediğimiz muhalefet bloğunun bütün korkusu, 2023 seçimini kaybedecek olmalarıdır.

Korkunun ecele faydası yok.