Erken veda

Ersun Yanal asla tartışılmazmış! Peki Fenerbahçe üst üste maç kaybederse, kim tartışılır, herhalde Ersun Yanal!  Konya’da beklenmedik bir futbolla alınan yenilgi sonrası Arsenal ile oynanan Şampiyonlar Ligi Play-Off maçında da farklı yenilgi alınca, Ersun Yanal’a “Kim tartışılır?” diye sormak gerekir.

Arsenal takım olarak mükemmel futbol sergiledi. Fenerbahçe’de ise Yobo’nun dışında hiçbir futbolcu varlık gösteremedi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere bitmesine rağmen Arsenal üstündü. İkinci yarıda ne yazık ki İngilizler, sergilemiş olduğu futbolun meyvelerini atmış olduğu gollerle alan oldu.

Webo’yu ileride tek başına bırakırsa, o da hiçbir varlık gösteremezse, top kontrolünden yoksun kalırsa, nasıl bir gol beklentisi içinde olacaktı ki Fenerbahçe takımı?

Kuyt’a bakıyorum; iyi niyetli, çok koşuyor. Ama hiçbir varlık gösteremiyor. İnanılmaz top kayıpları içinde oynuyor.

Fenerbahçe orta sahası da özellikle ikinci yarıda oyundan tamamen düşünce, Arsenal takım olarak çok adamla yaptığı hücum girişimlerinin karşılığında ilk önce Gibbs, daha sonra Ramsey, penaltıdan da Giroud’nun golleriyle skoru üçleyen oldu.

Fenerbahçe’nin oyun formatı, bilmece çözer gibi, akıllara durgunluk veriyor. Hala ben nasıl bir futbol sergilediklerini anlamış değilim.

Hücum organizasyonu diye beklesek, görme şansımız maalesef yoktu. Orta saha organizasyonları diye beklesek, onda da haybeye beklemiş oluruz! Savunma da ayrı sorun... İlk yarı itibariyle Bekir, hiç de iyi performans sergilemediği için ikinci yarı formasını Gökhan Gönül’e bırakmak zorunda kaldı.

Dün Sow da, Webo gibi etkisizdi. Bu kadar etkisiz olan futbolcu topluluğundan oluşan Fenerbahçe, kendi evinde, stadın tümünü dolduran seyircisinin önünde, büyük bir ihtimalle Şampiyonlar Ligi’ne veda eden oldu.

Kısacası, iyi futbol sergileyen Arsenal, karşılığında da attığı üst üste gollerle bu turu atlayan oldu.