Ersun Yanal’ın kritik hamlesi

Cumartesi gecesi Galatasaray’ı Karabük karşısında izledim.. O maçta Sarı-Kırmızılı ekibin en önemli eksiği kanatlarının olmayışıydı. Fenerbahçe ise kanatlarını etkili kullanan bir takım görüntüsü çizdi.. Özellikle de 9. dakikada Sow’un attığı golde bunu gördük.. Sow sol kanattan topu sağa Mehmet Topuz’a gönderdi.. Altı pasa koştu ve Topuz’ın ortasına kafaya vurup takımını öne geçirdi.. Bu çalışılmış bir pozisyon ve kanat etkinliğini de en iyi şekilde özetliyordu..

Maçın ilk 45 dakikasına 2 gol sığarken bir de Erciyes’in Sinan’la yakaladığı ancak Egemen’in kritik müdahalesi ile golle sonuçlanmayan pozisyonu vardı.. Rakibine göre kadro üstünlüğünü elinde tutan Fenerbahçe’nin bu yarıda etkisiz kaldığını da söylemek lazım...

Ersun Yanal’ın devrenin sonuna doğru yaptığı Caner hamlesinden de özellikle bahsetmek istiyorum.. Caner, 35’de hakemi aldatmaktan sarı kart gördü.. (Aslında yorulmuştu aldatma yoktu bence..) Daha sonra Caner yerde yatan Yasin’den topu alayım derken oyuncunun kucağındaki topa üç tekme salladı.. İkisi topa biri oyuncunun dizine geldi.. Hakem ikinci sarıdan Caner’i atsa kimsenin itirazı olmayacaktı.. Caner kartsız kurtuldu ama sinirleri gerildi.. Her top gelişinde yuhalanınca da çileden çıktı.. İşte Ersun Yanal devrenin bitimine 2 dakika kalmasına rağmen Caner’i Kadlec’le değiştirdi.. Bu hamle belki de Fenerbahçe’nin 10 kişi kalmasını engelledi.. Yanal’ı eleştireceğim nokta ise Emenike’yi kulübede oturtmasıydı.. Milli takımdan formda dönen bu oyuncuya onbirde şans tanıyıp onu daha iyi değerlendirebilirdi..Böylece galibiyet için 94’ü beklemezdi...

İlk devrenin kayda değer diğer bir görüntüsü de Azofeifa’nın attığı frikik golüydü..Kostarikalı’nın golü tek kelimeyle harikaydı.. Hani kaleye bir Volkan daha koysanız yine o top gol olurdu..

F.Bahçe ilk yarıda olduğu gibi yüksek tempo ile ikinci 45 dakikaya başladı. Ayağa top oynadı, rakibin oyun yapmasına izin vermedi. Kuyt’ın ortasında Webo’nun kafa şutunu ve Sow’un dönerek vurduğu sert vuruşu kaleci Bojan harika çıkardı..Kuyt’ın şutunu Cem Can çizgiden çıkardıktan sonra 94’de yine Kuyt’ın ortasını bu kez Emenike filelere gönderdi.