Ertelemeler sorun mu?

Beşiktaş’ın MİY ve Trabzon maçları, kar yağışının görüşü ve saha zeminini olumsuz etkilemesi nedeniyle ileri bir tarihe bırakıldı.

Ertesi güne kaydırılmadı, çünkü ondan da bir gün sonra ZTK maçları programı devreye giriyordu.

Hava koşullarına söz geçirilemeyeceği gerçeği Beşiktaş’ın başına dert oldu. Bu durum Beşiktaş’ı nasıl etkiler? Görünen şunlar:

MİY ve Trabzonspor kadro ve moral olarak, form olarak kötü durumdaydılar. Sakatları, cezalıları vardı. Hele Mersin, kimi sorunları nedeniyle devre arası çalışması bile yapamamıştı! Beşiktaş’ın, sakatı yoktu, havası yerindeydi. Son lig maçını birbirinden güzel goller atarak 4-0 kapamıştı.

Bu arada Fenerbahçe iki maçını da kazanarak öne fırladı. Hem de 5 puan! Böyle önemli bir fark oldu, çünkü Beşiktaş henüz oynamadığından kazanmış sayılamazdı.  Fener lig temposuna girdi, Beşiktaş halen devre arası tatilinde gibi! Trabzon’da idman bile yapamadı!

Ayrıca Beşiktaş, FB ve GS’ın AL maçları nedeniyle yıpranacağı haftaları o sorunu yaşamadan geçebilecekti! Şimdi o da iki hafta arası maçı oynayacak...

Peki, Beşiktaş bu sorunları yenemeyecek durumda mı?

İşte ele alınması gereken bu...

Bence değil. Üstesinden gümbür gümbür gelir.

Galatasaraylı Olcan Adın, “Biz bitti demeden bitmez” diyebiliyorsa, Beşiktaşlı futbolcu  “hele bir durun bakalım” diyemez mi?

BJK maç eksiğini, -yarın ve hafta sonu oynayacağı- ZTK maçlarında gideremez mi? Giderir...

Bir avantajı da oldu Beşiktaş’ın. Bir puan önde yarışı sürdürürken, maçını daha önce oynayan FB’nin öne geçmesi üzerine, FB medyası yarım günlüğüne bile LİDER yaygarası koparıyordu. Şimdi hem onlar, hem FB rahatladı.

Artık BJK kovalayan durumda olacak.

Bunu BJK’a avantaj görmek gerek.

Şimdi Beşiktaş yöneticilerine bir önemli görev düşüyor. Beşiktaş’ın erteleme maçlarını TFF nereye sıkıştıracak. Buna dikkat etmeleri, buradan bir kazık atılmasına izin vermemeleri gerek.

Ligin ilk yarısını iddialı oyunlarla lider bitirmeyi başaran bir takımın, sinsi dış etkilere, hakem kıyımlarına uğramadıkça yarışı bırakacağını hiç sanmıyorum.