Eski Sevgiliyi Unutmanýn 10 Yolu, vizyondaki popüler filmlerden. Yönetmen Biray Dalkýran’ýn internet yazarlarýndan esinlendiði filmin baþrolündeki Tuðçe Sarýkaya da ‘Güzin Abla’ okuyarak hazýrlanmýþ.
Yönetmen Biray Dalkýran ve baþrol oyuncusu Tuðçe Sarýkaya, kendileriyle dalga geçmenin bir erdem olduðunu kanýtladý... Dalkýran, özel bir yönetmen. Kariyerinde korku, komedi, dram ve aþk dahil þimdiden her türü denemiþ bir sinemacý. Son filmi Eski Sevgiliyi Unutmanýn 10 Yolu, Dalkýran’ýn günümüz gençliði üzerine yaptýðý bir deneme gibi. Filmin baþrol oyuncusu Tuðçe Sarýkaya ise yönetmenimizin yeni kurbaný.
- Neden eski sevgililer üzerine bir film çekmeye karar verdiniz? Arka planda nasýl bir öykü var? Oyuncular nasýl seçildi?
BÝRAY DALKIRAN: Bu aslýnda bir hikayeden çýktý. Julia Roberts’ýn oynadýðý Kaçak Gelin filmini izliyordum: Kýz býrakýp, kaçýyor. Esasýnda bu böyle deðil, erkekler kaçar. 30 yaþýnýn üstünde her erkek korkar evlilikten. Derken “Ulan” dedim, “Çok iyi fikir bu” Çýkýþ noktamýz buydu. Türk’ü biliyorum. Piþman olur. Piþman olursa ne yapar? Arkadaþýyla konuþur, o da hafif kýrýksa der ki “Aþk doktoruyla çözeriz” Sonra internette bir baktýk ki her taraf “Eski sevgiliyi unutmanýn yollarý” araþtýrmasýyla kaynýyor: 7 yolu, 10 yolu, 20 yolu... Çok sert ama çok güzel bir iþ oldu. Hani aile iþi komedi vardýr ya, bu daha 13+ oldu. 13 yaþ altý ve Ýngiliz Kraliyet Ailesi gelmesin.
DARTH VADER GÝBÝ
- Siz, karakteriniz hakkýnda bize biraz bilgi verir misiniz?
TUÐÇE SARIKAYA: Zehrayý, yani unutulmaya çalýþýlan eski sevgiliyi canlandýracak. Evlenmek üzere olduðum bir adam var fakat beni nikah masasýnda býrakýyor. Sonrasýnda da burnundan getiriyorum. Klasik Türk kýzý olarak býrakmýyorum, süründürüyorum.
- Türkiye’de þehirli insanýn hikayelerin giþesi düþüktür ama bu romantik komedi de þehirleþmiþ insanlarýn hikayesi anlatýlýyor.
BÝRAY DALKIRAN:Karakterin, önce geçmiþini yazarým: Bu çocuk nerede oturur, nerede yaþar, neler yapar? Çocuk, Bayrampaþa’da 4 yýl oturmuþ, iþleri iyileþince taþýndýðý Taksim’in onluk olmadýðýný görüp Niþantaþý ve Beþiktaþ arasýnda bir ev tutmuþtur. Bu insan her þeyi yapabilir çünkü iki tarafý da biliyor. Darth Vader gibi, karanlýk tarafa da geçmiþ temiz tarafý da görmüþ.
- Rolünüze hazýrlanýrken bir Yeþilçam havasý sezinlediniz mi?
TUÐÇE SARIKAYA: Aslýnda pek bir alýntý yok, deðil mi hocam?
BÝRAY DALKIRAN: Genel yapý olarak var fakat diyaloglar olarak hiç yok.
O SAHNEYÝ SEKÝZ KEZ ÝZLEDÝM
- Julia Roberts’tan esinlenilmiþ bu filme siz nasýl hazýrlandýnýz?
TUÐÇE SARIKAYA: Güzin abla okudum
BÝRAY DALKIRAN: Tuðçe sað olsun çalýþmasýyla ekibi büyüledi. Biz ondan bu performansý beklemiyorduk. Sadece iki kere küfrediyor ama benim sekizinci izleyiþim çünkü küfretmesine gülüyorum...
TUÐÇE SARIKAYA: Zaten her rol için farklý hazýrlanma süreçleri var. Vücut dilim naif olabilir fakat daha önce tersi rolleri de canlandýrdým.
BÝRAY DALKIRAN: Sette, oyuncularýn kendi isimleri söylenmez genelde. Direkt olarak karakter ismiyle konuþulur. Tuðçe nezaketini hiç kaybetmeyen bir kýz. Kýza sopayla girsen “Durunuz lütfen” diyecek. Türk kýzý da öyledir ya, yan yanayken, kýz kýzayken sevgili konuþur, ortamda bir erkek varken hepsi Layd Diana. Cidden yani. Hiç deðiþmez, hepsi mahallenin en güzel kýzý.
Bir kez ‘Hayýr’ der ikincisinde evlenirler
- Bazý filmler vardýr role hazýrlanýrken karakterin beden dilini çalýþman gerekebilir ama bazen de hayat tecrüben yeterli olur. Oynadýðýnýz karakterin, size yakýn hissettiðiniz yönleri oldu mu?
TUÐÇE SARIKAYA: Karakterim...
BÝRAY DALKIRAN: Doðuþtan dizayn edilmiþ Türk kýzý. Bizim kýzlarýn þöyle bir huyu var; aileye bir kez hayýr der, ikinci kez hayýr demez. Filmde olay buydu. Bir kez hayýr diyor, ikincisine evleniyor. Aile ne derse odur. Tuðçe de o rolü çok güzel oynadý.
- Siz, hangi tip karakterleri oynamaktan keyif alýyorsunuz?
TUÐÇE SARIKAYA: Rolden çok proje ve ekip seçerim. Ýyi bir ekiple her zaman için her projede olurum...