Eskişehir’de hakem komedisi

Pazar akşamı kar yağışı nedeniyle en yakın rakibi Beşiktaş’ın maçının tatil olmasından dolayı maç fazlası ile de olsa yakalayacağı liderlik fırsatını iyi değerlendiren Fenerbahçe, iki puan farkla liderliği ele geçirmeyi bildi.

Eskişehirspor karşısında ağır zeminde teknik üstünlüğü değil, fizik gücü daha üstün oyunculardan oluşan bir kadro ile çıkmayı tercih eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira savunmada Kadlec ve Caner, orta alanda Ozan Tufan, hücumda ise Fernandao gibi güçlü oyunculara şans verirken, Markoviç gibi çabuk ve süratli bir oyuncuyu da ilk onbir içinde oynattı.  V.Persie, Volkan Şen ve Alper de ilerleyen dakikaların hamle oyuncusu olarak yedek kulübesinde yer aldılar.

Oyunun ilk yarısında top ile daha fazla oynayan taraf Fenerbahçe olmasına rağmen gol olabilecek atakları oluşturmakta ve topu Fernandao ile buluşturmakta zorlandılar. Göğsüne yeni taktığı FIFA kokartı ile Süper Lig’deki ilk maçına çıkan bu sezonun başarılı hakemlerinden Alper Ulusoy’a FIFA kokartı ağır gelmiş gözüktü. İlk yarıda Eskişehirspor ceza alanı içinde Fernandao’nun çektiği şut sol eli açık ve doğal konumunda olmayan Eskişehirsporlu Sezgin’in eline çarptı ve bu pozisyonda Fenerbahçe lehine penaltı kararı vermesi gereken hakem, önemli bir hata yaparak oyunu devam ettirdi. Daha sonra ise vermediği penaltının etkisinde kalarak Nani-Emre Güngör mücadelesi sonrasında faul olmayan pozisyonda komik bir penaltı kararı vererek, hatayı hata ile telafi etme yoluna gidip çok önemli bir hata daha yaptı.

İkinci yarısında da saçmalamaya devam eden hakem Alper Ulusoy, Eskişehirsporlu Alparslan’a öyle bir ikinci sarı kart ve kırmızı kart gösterdi ki kargalar bile güldü. Alparslan kayarak Nizami bir şekilde topa müdahale ederken, Mehmet Topal rakibinin ayağına sert bir şekilde bastı. Fenerbahçe aleyhine faul verip, Mehmet Topal’a sarı kart göstermesi gereken hakem, komik bir karar ile Alparslan’a ikinci sarı kartı gösterip oyundan ihraç etti.