Eskişehir’de hakem rezaleti

Eskişehir tam bir futbol kenti ve Eskişehirspor da muhteşem taraftarı ile birlikte kesinlikle Süper Lig’e renk katıyor. Dünkü maçta zor da olsa üç puanı alan Kırmızı-Siyahlılar ligde kalma adına umutlarını sürdürdüler.

MHK’nın, düşme hattını ilgilendiren bu önemli maç için görevlendirdiği  FIFA kokartlı Halis Özkahya ise rezalet bir yönetim gösterdi. İlk yarının başlarında Semih Karadeniz’in rakibini sakatlamaya yönelik olarak kayarak ve aşırı güç kullanarak yaptığı faule direkt olarak kırmızı kart göstermesi gerekirken, sarı kart ile geçiştirmesi önemli bir hataydı. Trabzonspor’un Güray ile rakip ağlara gönderdiği topta Güray çok az bir fark ile ofsayt pozisyonundaydı ve golün iptali doğruydu. Douglas ile Nadir arasındaki mücadelede faul kararı veren hakem Douglas’a sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Serbest vuruş sırasında oyunun başlamasını geciktirdiği için Mehmet Ekici’ye gösterdiği sarı kart doğruydu ancak hemen devamında kendisini protesto edip alkışlayan aynı oyuncuya ikinci sarı kartı gösterememesi hakemlik adına üzücüydü.

45+1’de Causic’in çektiği sert şut kendi ceza alanı içindeki Aykut Demir’in doğal konumundaki koluna çarptı, Aykut’un herhangi kasti bir hareketi yoktu. Bunu kendisi de gören Halis Özkahya önce oyunu devam ettirdi sonra da kale arkası hakemi Serkan Tokat’tan gelen ikaz ile hatalı bir penaltı kararı verdi. Kendisi pozisyonu açık bir şekilde gören bir hakemin kale arkası hakeminden gelen hatalı bilgiye uyup penaltı kararı vermesi inanılır gibi değildi. Penaltı vuruşu sonrasında sportmenlik dışı hareketinden dolayı Aykut’a gösterdiği ikinci sarı kart ve kırmızı kart doğruydu ancak vermiş olduğu hatalı penaltı kararı ile Aykut’un oyundan atılmasının mimarı Özkahya oldu. İkinci yarıda Trabzonspor ceza alanı içinde Douglas’ın rakibi Okriashvili’ye yaptığı faule penaltı düdüğü çalamadı.