Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağar

Fenerbahçe’nin müstakbel hocası Aykut Kocaman kadro değişikliğine fazla itibar etmiyor gözüküyor. Örneğin 3 tane santrforu olan takımda Van Persie, Emenike ve Fernandao’dan bu sezon içinde beklentileri olduğunu ifade ediyor. İyi güzel de bu 3 oyuncu da ortaya koydukları futbolla olağanüstü verimi düşük, kalitelerine yakışmayacak bir performans sergilediler. 

Örneğin Van Persie; mazisinde çok büyük futbolcuyken artık yaşını başını almış, futbola doymuş, sahada uzatmaları oynamaya çalışan bir görüntüde. Bazen kafasına göre takılarak, sakatlığı bahane edip maç seçmelere kadar da gitti. 

Fernandao, Bursa’daki yeteneklerini tekrarlayamadı. Uzun süredir sakat kalan bu futbolcunun kilo almaya da müsait yapısından dolayı önümüzdeki sezon ne yapacağı meçhul.

Emmanuel Emenike ise bir garip futbolcu. Tribünlerden gelen seslere göre futbol sergiliyor. Olağanüstü alıngan yapıya sahip. Kafasını bir türlü futbola veremediği için onun da verimi düşük oldu. Aykut Kocaman bunlardan vazgeçmiyor gözüküyor.

Transferlere bakacak olursak, bana göre mutlaka kaleci Volkan Demirel’in yerine kaliteli eldivenlere sahip birisinin alınması şart oldu. Sağ bekte Şener’den başka görev yapacak bir futbolcu geçtiğimiz sezon bulunamamıştı. Zaman zaman sol ayaklı Hasan Ali’yi Şener sakat ya da cezalı olduğu zamanlarda, sağ bekte oynar gördük. Buraya da takviye şart. Simon Kjaer eğer gidecekse, en az onun kalitesinde birisinin daha alınması lazım. 

Yeni Fransız oyuncu Valbuena da benim kafamda soru işareti... Belirli bir yaşı geçen bu oyuncunun bundan sonra nasıl bir performans sergileyeceği bana göre merak konusudur. 

Fenerbahçe kadro olarak yaşlanmaya başladı. Yönetim kısa vadeli beklentiler içinde kaldı. Eğer adam akıllı bir kadro oluşmazsa Aykut hocanın da işi kolay değil. Önümüzdeki sezon da hala bu eskilerle devam edecekse, korkarım ki yine hüsran olur.