Esra Erol neden transfer edilir?

Televizyon dünyasında dizi ya da program transferleri hep para üzerinden konuşulur. Bakış açısı doğru olsa bile eksik konuşmalardır bunlar. 

Bir dizi ya da program sadece kendi saatinde çok reyting alsın diye transfer edilmez. O dizi ve programdan beklenen lokomotif olması ve kanalın diğer işlerine de seyirci taşımasıdır. Mesela Esra Erol’un transferi Fox Haber’e bir miktar zarar verecek, eğer araya uzun reklam kuşakları koymazlarsa Atv ana haberi de bulunduğu yerden yukarılara taşıyacaktır.

Basit bir hesaplama yapalım, eğer bülteni önündeki programdan 20 share ortalamayla alırsanız ne kadar hata yaparsınız yapın belirli bir oranın altına düşmezsiniz. 

Yıllarca Arka Sokaklar tekrarları Kanal D haberi taşımıştı. Sonra Bu Tarz Benim geldi Show Haber’i zirveye taşıdı. Bülten iyi rakamlarla başlayıp bitince bunun faydasını arkadan gelen dizi de görür.

Muhteşem Yüzyıl ve Acun programlarının Star Tv’de nasıl lokomotif olduğunu birlikte gördük yaşadık.

Esra Erol neden transfer edilir sorusunun tek cevabı var, o da lokomotif olması için...

A Haber spor...

Pazar günü, sezon kapalı, transfer dünyasında en hararetli tartışması Emre meselesi Cumartesi günü yaşanmış.

Kanallar arasında dolanırken A Haber’de, spor bülteninde baktım Deniz Töre nöbette. Bu mesleği iyi yapan ve sadece işiyle gündemde olmayı seven az sayıda isminden biridir Deniz, başladım seyretmeye.

Önce Rıza Çalımbay’ın istifası haberi ardından Rıza Çalımbay’la yapılan telefon röportajı, daha sonra Trabzonspor’un son transfer haberi ve ardından sportif direktör Süleyman Hurma’yla yapılmış telefon röportajı.

Bülten için ne kadar çok emek verilmiş. Ölü günde ver haberleri git yapan bir sürü kanal var ama A Haber Spor herkeste olan haberlerle yetinmemiş ve işi öteye taşımış.

Önemli günlerde herkes yayınlara asılır, zor olan sıradan bir günde de yayına asılacak iştaha sahip olmaktır. Benim gibi bülten dedileri spor haberlerini görece az seyreder zira bir kanalda haber bülteni bitince diğer kanallarda devam eden bülten aranır. Gecikmiş olsam bile A Haber Spor’u bu iştahlarından dolayı kutlamam lazım...

Luli TV...

Çocuk kanallarından sık sık bahsediyorum son dönemlerde. TRT Çocuk ve Planet Çocuk şu an en iyi giden 2 kanal durumunda. Bir de son dönem yükselişi dikkatimi çeken bir başka kanal Luli Tv.

Biraz daha bebeklere yönelik yayın yapıyor ama D-Smart’ın önemli silahlarından biri haline gelmeyi başardı.