Eşsiz Dünya Derbisi

Yöneticileri kulüplerin resmi sitelerinden atışır, birbirlerini ‘görüntüde diplomatik!’ yaklaşımlarla iğneleyerek yandaşlarını gererler... Âlemi sersem yerine koyarak akıl oyunları oynarlar!

Kendileri melektir, karşıtları şeytan!

Teknik adamlarından biri, ötekinin başarısını alkışlamayacağını söyleyerek ve bunu topluluğun yapısının uygun olmadığı kılıfına sokarak taraftara üstü örtülü yanlış yol gösterir.

Teknik adamlarından bir diğeri, hırçınlıktan ‘uzun süre cezalı olduğu için’ tribünde tecrittedir!

Takımın kaptanları sahada birbirlerinin gırtlaklarını sıkarlar, ağza alınmayacak küfürler ederler!

Toplumun gözü önündeki çirkin olayda sanki izleyenler salakmış da durumu anlayamamış gibi, kendilerini aklamaya yönelik pişkin pişkin konuşurlar...

Aynı olay ile ilgili, bir kulüp suç fotosu yayımlar öteki temizlik!

Bonservisi on milyona alınmış ünlü oyuncusu rakibine edep yerini gösterir!

Taraftarın biri sahadaki siyah derili oyuncuya muz sallar!

Taraftarın biri rakip taraftarı bıçaklayıp öldürür!

Yurt dışında ırkçılıkla, kavgalarla, cinayetle manşet olurlar...

Uluslarını temizlenmesi zor ve çok zaman alacak önyargılara bulaştırırlar.

Futbolunu kimselerin satın almadığı bu Galatasaray-Fenerbahçe kapışmalarına ikide bir ‘dünya derbisi, dünya derbisi’ denmesine anlam verememekteydim...

Artık anlıyorum.

Gerçekten Dünya Derbisi bu!

Hem de eşi bulunmaz bir tür!

Özendim, özendin, özendi!

Özentili milletiz.

Söz gelimi, tertemiz Türkçemiz varken, yabancı dillerden apartma sözler kullanırız. “Tanıtım” demezler, “lansman” derler! Büyüklük taslarlar akıllarınca! Özentili olmak kişiliksizliğinden ötürü, zenginliklerimizi bile yetersiz görürüz.

Sahadaki siyahî oyuncuya muz göstermek salaklığı da özenti ürünüdür.

Bir başka ülkede yapıldığı için, ucu nereye varır düşünmeden bizimkiler de yapar. Bu aptallıklarının bir ulusa neye patlayacağını düşünecek zekâsı yoktur o tiplerin. Faturası ülkeye kesilir. Adam söze gelince yurdunu ulusunu sever, toz kondurmaz, ama bunu yapar! Çünkü düşünemez. Çünkü yurt sevgisi de bir ezberdir onda. Çünkü dünyada kendinden başkası yoktur! Egosu sınırsızdır.

“Dünyadan beni alın geri neyi kalır ki!” der bu kafalar. Birkaç densizin sorumsuzluğu, ülkemize ‘ırkçı’ damgası vurduracak önyargıları yarattı bile. Sil silebilirsen.