Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Estetik kaygıları sona erdiren yöntemler var!

Geriye dönüp baktığımda hamilelik dönemlerimi “Hayatımın en güzel günleri, ayları” olarak hatırlıyorum. Bunda bulantısız ve rahat bir hamilelik dönemi geçirmemin etkisi büyük elbette. Şanslı mıydım? Bence çok... Geçenlerde arkadaşlar arasında konuşurken söz döndü dolaştı hamilelik zamanındaki değişimlere geldi. Herkes bu dönemin çok güzel olduğunda hemfikir ama ‘estetik’ kaygılar da yok değildi.

“Vücudum eski formuna dönecek mi?” soru cümlesinde toplanabilecek bu estetik kaygıları ortadan kaldıracak çözümler var neyse ki... Hamilelik sonrası estetik yöntemler üzerine konuştuğumuz Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Osman Şenel, öncelikle anne adaylarının hamilelik sürecinde 10-12 kilodan fazla almaması gerektiğini söylüyor. Göbek bölgesinin nemli tutulması ise çatlak oluşumunu engellemede yardımcı olabiliyor. Ancak çatlak oluşmuşsa bunların tamamen giderilmesi mümkün olmasa bile fraksiyonel lazer yöntemiyle çatlaklar en aza indirilmeye çalışılıyor. Karın germe ameliyatlarındaki yeni yöntemin ‘yandan germe’ olduğunu anlatan Şenel “Bu yöntemle bel bölgesini daha iyi ortaya çıkarabiliyoruz. Göbek altı bölgesinde bir miktar yuvarlaklık oluşturmaya çalışıyoruz. Göbek üstüne sanki spor yapmışçasına sportif karın kasları görünümü yapabiliyoruz.

"Pek çok kadın hamilelik sürecinde hayatının en güzel günlerini yaşadığını söyler ama kafalardaki sorulardan biri de ‘Vücudum eski formuna dönecek mi?’dir. Tabii ki güzellik içimizden gelir ama kaygıları ortadan kaldıracak çözümlere de başvurulabilir."

Bu hastaların çok hoşuna gidiyor. Karın germe ameliyatları sonrasında hastalarımız 2-3 gün içinde normal hayata dönebiliyor” diyor.

Bel ve sırt bölgelerinde depolanan yağlardan kurtulmak mümkün. Şenel, ameliyat gerektirmeyen, bölgesel soğutma yöntemi ‘cool shape’ ile yüz güldürücü sonuçlar alındığını belirtiyor. Şenel, yöntemi uygulamaya yarayan cihazla bir seansta 700 kalori yakılmasının mümkün olduğunu söylüyor.

Estetikten, güzellikten bu kadar bahsedince şunu da hatırlamalı diye düşünüyorum elbette: Güzelliğimiz hep içimizden geliyor...

ANNENİN AJANDASI

Organik bahçeli oyun evi

ÇOCUKLARIN mutlu olacağı, eğlenirken öğreneceği merkezler yepyeni özellikleriyle şaşırtıyor. Bunlardan biri de İstanbul Tarabya’da kapılarını açan Olipoli Çocuk Gelişim ve Eğlence Merkezi. Çocukların doğaya, doğanın da çocuklara ihtiyacı olduğunu düşünülerek hayata geçirilen 27 farklı ekim alanına sahip organik bahçe, bu merkezin en önemli özellikleri arasında.

Bebeğinizi izleyen fotoğraf makinesi

BİR fotoğraf makinesi düşünün, yüksek görüntü ve ses algılama özelliğiyle bebeğinizi izleyebileceğiniz bir monitöre dönüşebiliyor. Samsung NX Mini’nin ‘bebek monitörü’ özelliği her an bebeğinizi izleme olanağı veriyor. NX Mini ortamda gürültü, ağlama sesi algıladığında aktif hale gelerek fotoğraf makinenizle eşleştirdiğiniz akıllı telefonunuza bağlanıyor. Bu bağlantı sonucunda da telefonunuza indireceğiniz uygulama etkin hale geliyor ve eş zamanlı olarak sizi uyarıyor.

Yaşasın çocuklar yaşasın sanat

GEÇMİŞ yıllarda sanat fuarında açtığı atölyelerle binlerce çocuğu sanatla buluşturan Yıldız Holding, bu geleneği sürdürüyor. Ülker Çocuk Sanat Atölyesi bu yıl ilk kez uluslararası çağdaş sanat fuarı Art International kapsamında da açılıyor. 28 Eylül’e kadar sürecek fuardaki atölyenin içeriği ve tasarımını Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ve Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık öğrencilerini hazırladı.