Evdeki hesap çarşıya uymadı

Maç öncesi kadroyu görünce şaşırdığımı söylemeliyim. Fatih  Terim Yeni Malatya deplasmanında Fenerbahçe derbisine düşünerek rotasyona gitmiş. Sağ bekte Şener Özbayraklı var. Ömer Bayram sağda Adem Büyük orta alanda Radamel Falcao kulübede Andone forvette. 

Riskli kadro ilk 20 dakikada bocaladı. Malatya taraftarının da desteğini alarak daha baskılı oynadı. Ancak Galastasaray’ın tecrübeli isimleri sahneye çıkmakta gecikmedi. Babel yine bütün hünerlerini sergiledi. Hem oyun kurdu hem pozisyon hazırladı. Galatasaray’ın lideri gibiydi. Ona eşlik eden biri daha vardı. O da Ömer Bayram’dı. Öyle bir orta yaptı ki ceza sahası içinde bekleyen Jean Michael Seri’ye kafaya vurmak kaldı. Bu golden sonra Yeni Malatyaspor bocaladı. Yine Ömer Bayram ortaladı. Luyindama vurdu ama kaleci Farnolle gole izin vermedi. 

Galatasaray adına ilk yarıdaki tek uyumsuz nokta Luyindama ve Marcao uyumsuzluğuydu. İki futbolcu da çok gereksiz toplar kaybetti ve çok pas hatası yaptı. Jaohoviç bunlardan yararlanamadı. 

Cezası nedeniyle tiribünde oturan Fatih Terim ilk yarıda istediklerini yapamayan Nagatomo yu oyundan aldı. Bu doğru bir hareketti çünkü Japon futbolcu çok vasattı. Lemina’nın sahaya sürmesindeki neden orta alanın güçlendirilmesiydi. Çünkü o bölgede görev yapan Adem Büyük zayıf kaldı. 

İlk maçına çıkan Andone ne yaptı derseniz rakip defans arasında kaybolup gitti. Kalan dakikalarda Galatasaray skorun üstüne yattı. Sarı-Kırmızılılar o kadar çok geriye yaslandı ki, adate berberliğe davetiye gönderdi. Baskı kuran Malatya golü 89’da Jahoviç’in pasında Guilherme ile buldu. Bu kadar riskli kadroyla oynarsanız bunun bedelini kaybettiğiniz 2 puanla ödersiniz. Fatih Terim herhalde bu hatalarını sorgulayacaktır.