Evet, darbecilere ihtar var

“Geçmiş Cumhurbaşkanımız” Abdullah Gül’ün de katıldığı koro, 696 sayılı KHK’ya büyük tepki verdi. Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e, “iç savaş” korkusu da pompalayarak köpürttüler de köpürttüler…

Sonra CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan dillerinin altındaki baklayı çıkardı ve şunu dedi: “Bu düzenleme; ‘benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim’ mantığını toplumda yayma anlayışıdır…” (Bu sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Aldan hakkında soruşturma başlatıldı.)

Düzenleme, 15 Temmuz darbe girişimini önleyen, tankların önüne yatan, üstüne çıkan, darbe karargâhlarını basan yiğit millet evlatlarına yargı muafiyeti getiriyor. CHP milletvekili, doğrudan bu şehit ve gazilerimize küfür ediyor. İçindeki kini, öfkeyi döküyor.

Hodri meydan, Kılıçdaroğlu, Aldan’ın ettiği küfür ve hakareti tasvip etmiyorsa, bu milletvekilini derhal CHP’den atsın...

Kararnameye tepki verenlerin asıl rahatsızlığı, “AK Parti’nin silahlı milisler kurması” gibi bir saçmalık değil. Tam tersi, devleti; teröristlere, paralel yapı peşinde koşan hainlere, bürokratik vesayete karşı milletin devleti olarak tahkim etmeye çalışan AK Parti, hiçbir milisi, sağlam iradesine ortak etmez. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ruhu, milletin sivil iradenin namusuna emanet ettiği temsil yetkisinin hakkının verilmesidir. Milislerin de, paralel devlet meczubu FETÖ’cülerin de, geleceğimize ipotek koymaya kalkan vesayetçilerin de, cuntacıların da belini kıran AK Parti’dir.

AK Parti aklını yitirdi ve devletin meşru kuvvetlerinin yerine milisler kuracak öyle mi?

“Geçmiş Cumhurbaşkanımız” Abdullah Gül’ün dediği gibi öyle muğlâklık falan da yok. Bu düzenleme, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeye yiğitçe karşı koyanların cezalandırılmasını önlemek amacıyla yapıldı.

Çünkü başta Kılıçdaroğlu, Fetullah Gülen’in Pensilvanya’dan ürettiği yalanlara, yürüttüğü küresel algı operasyonuna içerden akıl almaz bir destek verdi. “Kontrollü darbe” suçlaması, 15 Temmuz şehit ve gazilerine yapılmış en büyük hakarettir. İşte CHP milletvekili çıktı, genel başkanından cesaret alarak bu hakareti, “itler” demeye kadar götürdü.

Neden CHP, FETÖ’nün söylemlerini kullanıyor? Neden CHP, FETÖ ile mücadelede kafaları karıştırmaya uğraşıyor?

Bu düzenleme evet, bir daha darbe düşünecek olanlar varsa, onlara “yine karşınızda milletin kahraman evlatlarını bulacaksınız, ona göre…” ihtarı taşıyor.

Taşımasın mı? 15 Temmuz kahramanlarına yargı yolu açık kalsın da CHP zihniyeti, bugün hakaret etmeye cüret ettiği kahramanları yarın bir de yargılama fırsatı mı bulsun?

Bu düzenlemenin, bir darbe teşebbüsü hariç, ilerideki bir takım terör olayları için kendi kafasına göre hareket edenleri suçluluktan kurtarmak için çıkarıldığını düşünmek, söylemek, bir provokasyondur. Bitmek bilmez Erdoğan kin, nefret ve öfkesinin devam eden algı operasyonuna malzeme yapılmasıdır.

AK Parti, varlığını inkâr edecek milisler kuracak öyle mi?

Bu zırvaya o malum koro da inanmıyor aslında…

Onları asıl rahatsız eden, darbeler döneminin milletin kahramanlığı ile kapanmış olmasıdır. Bazı siyaset erbabı için; arkasında Atlantik Cephesinin bulunduğu, FETÖ gibi taşeronların da kullanıldığı bir darbe ile iktidara gelme ümitlerinin sönmüş olmasıdır…

Asıl rahatsızlıkları, bir daha darbe teşebbüsü olursa, 15 Temmuz ruhunun tereddütsüz harekete geçecek olmasıdır…

Hadi CHP’yi anladık, Meral Akşener’i anladık. “Geçmiş Cumhurbaşkanımız” Gül neden malum koroya katılmakta beis görmüyor? 2019’da aday olacağına dair spekülasyonlar karşısında neden susuyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Afrika ziyareti dönüşündeki şu sitemine bir cevap vermesi gerekiyor:

“Geçmiş Cumhurbaşkanımızın da, burada kalkıp maalesef bir muğlâklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlâklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlâklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir.”