Ey ruh geldiysen...

Ünlü besteci Erol Sayan’ın musiki bilgisi ya da sanat hayatı tecrübesine dair laf etmek hadsizlik olur. Ancak Tarihin Arka Odası’nda anlattığı “Atatürk’ün ruhunu çağırdık, bizi tersledi” anısına dair bir itirazım var. Bu tür anıların ekranlarda hele de kamuoyunun saygı duyduğu isimler tarafından anlatılmasına şiddetle karşıyım.

Ekran başındaki bir sürü insan bu tür anılardan hele ki ruhun geldiği ve tepki gösterdiği kısmından etkilenebilir, bu işin ticaretini yapanlara para kaptırabilir ya da kendi ruh sağlığını tehlikeye atacak işler yapabilir. Koca bir yayından başlık olarak bu anının ön plana çıkması da, bu meselenin ekranda konuşulması da hoş olmadı.

Melez bir sezona hazır olun...

Bu eylül televizyonlar için klasik eylüllerden farklı olacak. Eskiden ana sezon ve yaz sezonları keskin çizgilerle ayrılırdı. Şimdi öyle olmuyor, yazın ortasına geldik, halen ekrana yeni yarışmalar ve diziler sürülüyor.

Mevsim gereği bu yayınların reytinglerini şu an sağlıklı ölçmek mümkün değil.

En erken Ramazan Bayramı dönüşünden sonraki hafta reytingler daha fazla fikir verir hale gelecektir. Bu da ağustosun ortası ediyor ki programı kaldırmak kolay ama yerine iddialı bir iş bulmak zaman alacaktır.

Dolayısıyla bu eylül sadece prime-time dizilerinin yeni veya devam edenleriyle sezon açılacak.Yayın akışları her zaman olduğundan çok daha fazla değişecek...

Çok koştu, yoruldu mu?

Kanal D’de ekrana gelen Ben Bilmem Eşim Bilir son dönemin en iyi formatlarından biri. İyi çiftler, eğlenceli oyunlar, İlker Ayrık sempatikliği eklendi çok iyi reytingler aldı. Birkaç kanalda kopyası sayılabilecek programlar yapıldı ama onlar başarılı olamadı.

Ancak bu aralar Ben Bilmem Eşim Bilir’de oyunlar ve çiftler arasındaki diyaloglarda tekrarlar başladı. Haliyle de bu durum reytinglerde bir miktar gerilemeye yol açtı. Program yine ilk 5’te ama eskiden reytingleri daha da iyiydi. Ramazan ayı, mevsim etkileri, bunların hepsi geçerli ve kabul edilebilir sebepler. Bu yarışmanın daha gidecek yolu var aslında.

Ya program biraz soluklanacak ya da stüdyo içinde değişikliklerle oyunlar biraz daha farklılaşacak.