Fark var...

Nerede yazarsanız yazın, Medya Grup Başkanı’na dair yazmak belalı bir iştir. O yüzden ekrandaki Mustafa Karaalioğlu’na dair iki-üç yazı yazdım. 

Biri Cnn-Turk’te katıldığı programla ilgiliydi. Diğeri bir okurdan gelen ve “Yayın günü ve saati çakışıyor, Karaalioğlu yüzünden Kurtlar Vadisi seyredemiyorum” diyen seyircinin mesajıydı.

Üçüncü yazışım da aynı demokratik ilkeleri savunan insanların bile fikir ayrılıkları yaşayabildikleri ama bunu bağırıp çağırmadan yapma örneğinden yola çıkılmış bir yazıydı.

Dün, Günün Manşeti’ni seyredince üçüncü yazıyı yazmaya karar verdim. Zira Amerikalıların iyi haber programlar için kullandığı”Clear” ifadesinin hakkını veren bir program oldu. 

***

Mustafa Karaalioğlu “Çatı Aday” ve yaşanan tartışmaları değerlendirdi programda. “Sadece muhafazakar olmak yetmez” cümlesi Cumhurbaşkanı’nın taşıması gereken özellikleri hatırlatmak açısından iyiydi. Bu seçimde alınacak sonuçlarının Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye neden bir siyasi fatura çıkaracağı konusunda en aklı başında yorumlardan birini izledik.

HDP’nin ne yapacağı, tutarlılık ve tabanın Çözüm Süreci desteği, Saadet Partisi’nin duracağı yer ve Mısır’da darbecilere verilen destek gibi hemen her maddenin tek tek ele alındığı bir program oldu. 

Melih Altınok da iyi gazete okumuş, tüm köşe yazarlarına hakim bir isim olarak ekrandaydı, hemen her fikir seslendirildi.

***

24 Tv’nin bu süreçte yaratacağı fark aslında ilk gün belli oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik harika bir Karadeniz fıkrasıyla Çatı Aday meselesine açıklık getirdi. Moilere, küfrederek, döverek insanların canını bir süre yakabilirsiniz ama bir kere gülünç duruma düşürürseniz hayatı boyunca canı yanar demiş. Hüseyin Çelik ekranlarda bunu en iyi bilen konuk. 

Karşısındakini öyle bir gülünç duruma düşürüyor ki Çatı Aday işi Temel fıkrasıyla özdeşleşiyor. Ekrana çok çıkanlar için iyi bir strateji olabilir...