Farkı Volkan önledi

Sporda Şiddet başlığı ile bir yasamız var. Ancak gerçek anlamda uygulandığını görmedik. Durum böyle olunca da adam yerdeki kocaman taşı alıp takım otobüsünün camlarını rahatlıkla yerle bir edebiliyor! Orduspor kafilesine atılan tuğlaların faillerini bulamazsanız, cezasını vermezseniz, sonuçta bu vahşet başka takımların da başına gelir. Dün de Fenerbahçe otobüsü taşlandı, otelin camları indirildi. Bu holiganları yakalayıp, hakettikleri cezaları vermedikçe daha çok bu tip saldırıları izlemek zorunda kalırız. Marsilya-Fenerbahçe maçında meşale yakan taraftarı Fransız polisi hemen gözaltına aldı, 2 yıl sahalara giriş yasağını uyguladı, yetmedi 500 euro da para cezasını kesti.. Sadece meşale yaktığı için. Oysa meşale yakmak bizim en masum suçlarımızdan biri değil mi? Önümüzde bir Galatasaay-Fenerbahçe derbisi var. Şimdiden karşılıklı olarak bu derbi öncesi gerginlik yaratılmayla bsaşlandı. Bunun kimseye faydası olmaz. Zaman varken bu derbinin güzelliklerini konuşmaya başlasak daha doğru olmaz mı?

Futbola gelince... Fenerbahçe nedense bu sezon deplasmanlarda hep zorlanıyor.. Kayseri maçından önce oynadığı 6 deplasman karşılaşmasında sadece Akhisar’da kazanabildi.. Bu tablo zaten maçın zor geçeceğini de gösteriyordu.

İlk 45 dakikada Bobo’nun yakın mesafeden kafa şutunun kaleci Volkan’ın göğsünde patlaması hemen hemen tek gol pozisyonuydu. İlk yarıya göre ikinci 45 dakikada futbol hızlandı ve üst üste pozisyonlar üretilmeye başlandı.  Bu yarıda Sarı-Lacivertli ekibin santrforu Cristian’dı. Üst üste rakip kalede gol kovaladı. Kayserispor ise Bobo ve Cleyton başta olmak üzere üst üste pozisyonlar bulmaya başladı.

Fakat Volkan günündeydi ve mutlak goller çıkardı. Aksi takdirde daha 65’inci dakikada Kayseri durumu 3-0 yapardı. Volkan 84’üncü dakikaya kadar kalesini vargücüyle korudu. Bobo’nun bu dakikadaki uzak ve sert şutunda ise top zemine çarpıp biraz havalanınca yapacak bir şeyi kalmadı..

Fenerbahçe’nin tipik deplasman geçmişine ve bu karşılaşmadaki futboluna bakıldığında zaten bu maçı kazanması da ancak şansa kalmıştı. Belki Kanarya’nın şans kapısını çalmadı ama yinede Kuyt’ın gölüyle sahadan bir puan çıkarmasını bildi.