Faruk Bildirici’nin Üyeliği Neden Düşürüldü?

Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesi fazlaca istismara açık bir konu olduğu için tane tane anlatacağım.. Üyeliği düşürüldü, çünkü Faruk Bildirici, parti yöneticisi gibi siyaset yapmış, kurulun gizli müzakerelerini kamuoyuna açıklamış ve en önemlisi de tarafsız kalması gerekirken bunu başaramamıştır.. Misal, Google’a adını aratın, RTÜK üyesiyken verdiği siyasi beyanatları bulacaksınız zaten.. “...siyasi iktidarın yargıyı ele geçirdiğini, yönetimin vicdansız olduğunu, Cumhurbaşkanımızın gidici olduğunu vs.." Medya kurumlarına karşı eşit mesafede olması gerekirken bazı gruplara farklı baktığını hiç gizlemedi.. (16 Eylül 2019 - Halk TV) “...şu anda medyanın büyük bir bölümü iktidarın propaganda aygıtı durumunda.. Yüzde 90-95’in dışına baktığınızda bir kaç televizyon Halk TV, Tele 1, KRT gibi, FOX gibi kanallar var, gazetelere baktığınızda işte Sözcü, Evrensel, Birgün. Bu kadar. Onun dışındakilerin gazetecilikle çok fazla bir ilgisi kalmadı...” Bu sözleri sarfeden bir RTÜK üyesinin tarafsızlığı kalmış mıdır Allah aşkına?!.. (13 Eylül 2019 - Tele1) “...Yandaş medyaya oradan nasıl para akıtıldığını, herkes gördü...” Bazı medya grupları için "yandaş" ifadesinin kullanmak, bir RTÜK üyesi için kabul edilebilir bir durum mudur?.. Dahası, RTÜK kanunu açıkça kurul toplantı müzakerelerinin gizli olduğunu ve açıklık kararı alınmadıkça açıklanamayacağını yazar.. Buna rağmen içerde ne konuşuluyorsa yarım saat sonra CHP medyasında duyuyordu herkes.. Velhasıl durum budur.. Üstelik konu tamamen ve şahsen Faruk Bildirici ile ilgilidir.. Yani CHP, Bildirici’nin yerine yeni bir ismi seçip RTÜK’e yollayacak yeniden. Fazla da gürültü gerektirecek bir hâl değil anlayacağınız üzere.. 

— 

Arınç’ın Evindeki FETÖ’cü

  

Bülent Arınç’ın etrafında ne kadar çok FETÖ’cü varmış.. Kendi anlattı.. Mesela evine temizliğe gelen bir hanım varmış. Daire başkanlığından atılmış.. Bir kadın daha.. Bunun da polis olan eşi ihraç edilmiş.. Sonra pazarda limon satmaya çalışırken limon tablası kafasına geçirilmiş biri.. Kırıkkale’den yumurta getirip satan bir genel müdür yardımcısı ve benzin istasyonunda pompacılık yapan bir Danıştay hakimi.. Bir de lokantada bulaşıkçılık yapan bir genel müdür.. Sayın Arınç’ın tek cümlede verdiği 10 örneğe bakacak olursak etrafında KHK’lılar dışında kimse yok gibi görünüyor. Pardon da böyle önemli bir ismin hayatında, bu kadar çok Fetöcü olması bir ulusal güvenlik sorunu değil midir?. Düşünsenize devletin ‘terör örgü- tüyle iltisaklı’ olduğu iddiasıyla kamu dairelerinin dışına attığı bir isim Arınç’ın yatak odasına kadar girebiliyor.. İşin bu tarafı biraz sorunlu gelmedi mi size de?
 

 

Okuma Yazma Oranı katan kaça düşmüş acaba?
 

CHP Grup başkan vekili Özgür Özel, latin harflerine geçişin sene-i devriye- sinde bir mesaj yayınladı.. "... Bir gecede tarihimizin silindiğini iddia edenlerin aksine okuma yazma oranı yükselmiştir.." diye yazdı.. Çok merak ediyorum. Sayın Özgür Özel’in bildiği, latin harflerine geçmeden evvel okuma yazma oranımızı veren bir kaynak var mıymış acaba?. Yüzde kaçmış okuma- yazma oranımız da sonra yüzde kaç olmuş, sahiden bilsek de artık böyle atıp tutmasak, değil mi?
 

 

Ayıp oluyor beyler!
 

Marmaray’da sırf kıyafetinden, sakalından, cübbesinden ötürü taciz edilen genç kardeşimize yapılanlar ayıptır.. Gökhan Özoğuz isimli rüzgar gülünün, ".. bu insanlara karşı bunun mücadelesini vereceğiz ama onlar gibi saldırarak değil..." diyerek genellemesi de ayıptır.. Marmaray’da taciz edilen gence destek vereceğim diye metroda bağıra/çağıra ilahiler söyleyerek video çekmek de ayıptır.. Ayıp ediyorsunuz ama artık..