Fatih Terim efsanesi bitti!

F atih Terim,1993-2000 yılları arasında elde ettiği başarılar sonrasında yavaş yavaş düşüşe geçmeye başlamıştı.

Ancak son iki yıldır yaptığı oyuncu seçimlerine, davranışlarına, konuşmalarına ve kendi konuştukları ile olan çelişkilerine baktığımız zaman freni patlamış bir araba gibi son sürat dibe doğru yuvarlanıp gittiğini çok net bir şekilde görebiliyoruz. Aşağıdaki on madde ise Fatih Terim efsanesinin ne yazık ki bittiğini gösteriyor.

1- Daha önce büyük hedefler peşinde koşan Fatih Terim’in, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda’nın ardından üçüncü olup Fransa 2016 ya katılmamamızı büyük bir başarı olarak göstermesi.

2- Ömer Toprak, Yalçın Ayhan gibi stoperler varken milli takımı Fransa’ya inatla stopersiz götürerek başarısızlığın en büyük sorumlusu olması.

3- Fransa 2016 öncesi ve maçlar döneminde takımın lideri olarak hakimiyetini ve otoritesini kaybetmiş olması nedeniyle takım içinde yaşanan olayları engelleyememesi.

4- Dünya Kupası eleme gurubu maçlarının ilk üçünde “Benden değil Türk halkından öür dileyecekler”, “Milli formayı şeref ile taşımaya hazır olan futbolculara kapımız açıktır” diyerek Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül gibi oyuncuları milli takım aday kadrosuna çağırmaması, ancak alınan kötü sonuçlar sonucunda koltuk korkusu nedeniyle geri vites yaparak bu oyuncuları Kosova maçı için tekrar kadroya çağırıp oynatması.

5- Zayıf rakip Kosova karşısında alınan galibiyet sonrasında yaptığı basın toplantısında “Ben futbolcular için halktan özür dileyecekler demedim” , “Şeref konusu ile ilgili isim vermedim, kimseyi ima etmedim” diyerek kendi söylemlerini inkar edip çark etmesi.

6- Arda ve arkadaşlarını tekrar milli takıma çağırması ile ilgili Emre Belözoğlu ve “Arda Turan ile telefonda konuşmam beni tatmin etti ve kadroya çağırdım” dedikten sonra “ Bu karar içime sinmedi” diyerek kendisini komik duruma düşürerek yeni bir polemiğe neden olması.

7- Yapmış olduğu hatalar ve çelişkiler nedeniyle kendisini haklı olarak eleştiren bazı eski futbolcuları için “Eskiden önümde ceketinin düğmesini açamayanlar son dönemde epey bir babayiğit olmuşlar” diyerek aslında kendi karizmasının çizildiğini kendisinin de itiraf etmiş olması.

8- Arda Turan gibi sorunlu olduğu oyuncuların kendisini telefon ile aramalarını istediği, ancak bu oyuncuların Fatih Terim’i kesinlikle aramamalarına rağmen Terim’in bu futbolcular kendisini aramış gibi konuşma yapması ve bunun doğru olmadığının ortaya çıkması.

9- Arda, Burak ,Selçuk gibi oyuncuları içine sinmemesine karşın milli takıma yeniden çağırmasını “profesyonellik” olarak açıklaması, ancak ilk üç maçta kaybedilen yedi puan ile kadroya çağırmadığı oyuncular için profesyonelce düşünmemiş olduğunun ortaya çıkması.

10- Eskiden bildiğimiz Fatih Terim’in ne olursa olsun başarısızlıklarda futbolcularını aslanların önüne atmadığını bu gün ise futbolcularını kamuoyu önünde meze yapan bir Fatih Terim’in olması.