Fatih Terim farkı

Ankara 19 Mayıs Stadı’nda İsveç ile yılın ilk hazırlık maçını yaptık. Maçtan önce herkesin merak ettiği, İbrahimoviç’in saha içindeki verileriydi. Bu kadar enternasyonal düzeyde star bir oyuncu, maçı hafife almış olacak ki; herhangi bir varlık göstermeden ikinci yarı oyundan çıkarıldı.

Milli Takımımız’a gelince... Maç başladı. Başlar başlamaz Mevlüt’ün kafa şutuyla golü bulduk. Öyle bir gol attık ki; ne İsveçliler anladı ne de bizler... İlk akınımız golle sonuçlandı. Daha ilk dakika biter bitmez, moralli bir golle maça başlangıç yapmış olduk.

Milli Takımımız oyun disiplinine olağanüstü uyarak, gol pozisyonları üretti. 2 gol attı. Bir de; ilk golün sahibi Mevlüt’ün, kale dibinden topa dokunsa golü yapacağı pozisyon vardı. Gökhan Gönül, kale çizgisinin üzerinden topu çıkartarak; olası İsveç golünü önleyen oldu. İkinci yarıda Arda’nın savurduğu şutun İsveç kalesinin çatalından dönmesine ise “Arda talihsizliği” diyelim.

Kalemizde gördüğümüz golde ise Semih, bireysel hatası sonucu, ikramda bulundu. Semih’in ikramını da Toivonen gole çevirmesini bildi. Hemen bu golden sonra Caner’in mükemmel ortasında Olcan’ın kafa golüyle bir kez daha öne geçtik. Maçı da bu skorla bitirdik.

Hazırlık maçlarını çok önemsemem. Çünkü bazı futbolcular genellikle angarya görürler. Ama şunu da belirtmek isterim ki; Fatih Terim’in direktifindeki Milli Takımımız, hiç de öyle maçı “görmeyen” ve “önemsemeyen” değildi. Tam tersi... Maça asılan ve galibiyet isteyen taraftı.

Kaleci Onur, kalesinde gol görmesine rağmen başarılıydı diyelim. Caner’in de Fenerbahçe’deki performanısını bu maçta tekrarladığını izlediğimizi söyleyelim.

İsveç’i, Milli Takımımız’ın ölçüsünde görmedim. Bir kere savunması yan toplarda beklenen düzeyde gözükmedi. İki golümüzdeki savunma hatalarını takımımız iyi değerlendirdi.

Maçın hakemlerine gelecek olursak... Kusursuz maç yönettiklerini söyleyebiliriz.

Kısacası, hazırlık maçı olsa bile, Milli Takımımız’ın ciddiyetten kopmadan, sanki puan maçıymış gibi disiplinli, özverili ve de kazanma adına istekli görünmesi, ilerisi için umutlandırdı.