Favori bu kez Trabzonspor

Fenerbahçe'nin, Trabzon deplasmanında belkide bu sezonun en zorlu maçını oynayacağını zannediyorum. Trabzonspor ise lig sıralamasındaki konumu itibariyle çok kötü günler yaşarken, bu maçı mutlaka kazanmak isteyecektir. Fenerbahçe'nin son maçlarda attığı gollerle farklı kazanan görüntüsü kendi konumuna iyi gibi gözükmesine rağmen ortaya koyduğu futbol tartışılır halde. Advocaat bile Fenerbahçe'nin sergilediği futbolu biz yorumcular gibi devamlı eleştiren "iyi futbol oynamadı" ifadeleri içinde kaldı.

Trabzonspor bu maçı kazanamazsa Ersun Yanal da tartışma konusu olarak gündemimize oturur. Ben bu kez Trabzonspor'u Fenerbahçe karşısında maçın favorisi olarak gösteriyorum. Dirili- şe geçmek için Trabzonspor'un mutlaka ama mutlaka takım halinde Fenerbahçe'ye baskı kuracağını ve de bu maçı ligin ilk yarısının sonu olarak görüp kazanarak devreyi mutlu noktalamak isteyeceğini düşünüyorum.

Fenerbahçe'de Van Persie sakatmış. Ben hala kendisinden geldi geleli "Uçan Hollandalı" görüntüsünü ve Sarı-Lacivertliler'in vazgeçilmezi olarak hiç görmedim. Sow ise Fener'in gol ayağı olarak son maçlarda başarılı görüntüsüyle takımına puanlar kazandırdı. Fener öyle veya böyle bireysel yeteneklere sahip oyuncularıyla örneğin Lens, oynarsa Volkan Şen, Alper destekli kazanma şansını arayacaktır. Her iki takım için de çok zor maç. Trabzon seyircisi her zamanki gibi Fenerbahçe maçlarına farklı gözle bakar. Tribünleri doldurup takımına en iyi şekilde destek verecektir.. Fenerbahçe’de en sıkıntılı gördüğüm bu maç için Skrtel’in cezalı olmasıdır. Onun yerine oynayacak Neustadter aynı performansı gösterirse, savunma sıkıntısını gideren bir Fener izleriz. Aksi olursa Fenerbahçe'nin bu maçta işi zor. Kısacası sonuç olarak her iki takımda biri zirveye tırmanma, diğeri ligin altından yukarıya çıkma adına maçı kazanmak isteyecektir.