Favori F.Bahçe

Fenerbahçe, Saracoğlu’nda bu kez de Beşiktaş ile derbi oynayacak. Beşiktaş’ın bu dönemdeki performansı inkar edilemeyecek kadar üst düzeyde. Fener, Galatasaray derbisini kazandıktan sonra Gençlerbirliği deplasmanında akıllara durgunluk verecek çok kötü futbol sergileyerek ummadık bir mağlubiyetle karşı karşıya kaldı.

Beşiktaş’ın, Club Brugge maçı yorgunluğuyla Saracoğlu’nda Fenerbahçe’nin karşısına çıkacağını düşünürsek, ben Sarı-Lacivertliler’in seyirci avantajını iyi kullanacağına inanıyor ve maçın favorisi olacağını varsayıyorum. Eğer Fenerbahçe beklenen düzeyde saha içi verilerini iyi kullanamazsa, Beşiktaş da maçı kazanan olursa aradaki puan farkı 7’ye çıkar, Fenerbahçe de ligin zirvesine havlu atar. Kaleci Volkan Demirel’in Galatasaray derbisindeki başarılı futbolunu Beşiktaş önünde sergilemesini bekliyorum. İsmail Kartal’ın orta saha organisyonu yapacak futbolculardan oluşan bir düzenle sahaya çıkmasını bekliyorum. Son dönemlerde Emenike’nin formsuzluğu saha içindeki verimsizliği soru işareti olmaya devam ediyor. Emenike de oynarsa, oynatılırsa bu maçta patlama bekliyorum.

Şu da bir gerçek ki, Fenerbahçe hücumcuları olarak gördüğümüz Kuyt, Sow, Webo ve Emenike bu kadar başarısız görüntülerini bu maçta terkedip iyi görüntü verirlerse, Fener bu maçı kazanır. Egemen’in ufak tefek sakatlık görüntüsü görev alma noktasında oluşursa savunma zaafiyeti de ortadan kalkar.

Kısacası iyi veyahut kötü flaş görüntüler içinde olacaklar ilk önce kaleci Volkan sonra da Gökhan Gönül ile Caner’in performanslarını merak içinde bekliyorum. Herşeye rağmen böylesi derbi maçlar bir kaç önemli futbolcuların hünerli ayaklarına bağlanmıştır.

Dipnot; Bu derbi savaşının favorisi Fenerbahçe’dir.