Favori Fener güldü

Günlerdir herkes yazıp çizdi. Kimi Fener’i, kimi G.Saray’ı favori gösterdi. Ama son söz futbolculardaydı. Hakem Bülent Yıldırım’ın başlama düdüğü ile birlikte sonucu merakla beklenen derbide “Senin favorin hangi takımdı?” diye sorarsanız futbol kantarımda Fenerbahçe ağır basıyordu. Çünkü Muslera’sız ve Sneijder’sız Cim-Bom sahada kolu-kanadı olmayan bir takım hüviyetindeydi. Fenerbahçe ise oturmuş kadrosu ve güçlü hücum hattı ile bir adım öndeydi.

Derbi beklediğim gibi başladı. Fener daha ilk dakikadan dizginleri eline aldı. Taraftarının da itici gücüyle maçı Cim-Bom’un yarı sahasına yıktı. Sarı-Kırmızılı ekibin planı ise rakibin baskını kırmak ve topu olabildiğinde kalenin önünden uzak tutmaktı.. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.. Chedjeu’nun yaptırdığı gereksiz bir penaltı var ki, evlere şenlik.. Üstüne gelen topu ayağıyla uzatlaştırmak yerine diz hizasının altına gelen meşin yuvarlağa koluyla müdahale edince Yıldırım, yan hakeminin uyarısıyla “Penaltı” düdüğünü çaldı. Bana göre de doğru karardı. Eğer Eray’ın yerine kalede Muslera olsa, Emre’nin kötü penaltı vuruşunu çıkartırdı. Ama tecrübesiz Eray golü önleyemedi.

Sneijder’siz Cim-Bom bal yapmayan arı gibiydi. Selçuk İnan bu bölgede tek başına kaldı. Melo yardım etmedi. Eboue ve Bruma gerekli bindirmeleri yapamadı. Fener’de ise Cristian ve Emre ikilisi orta alanı domine etti.. Mehmet Topal da seken topları elektrik süpürgesi gibi topladı. Caner ile Kuyt sağ ve sol kanatta cengaver gibi çarpıştı. Gökhan Gönül de onlardan aşağı kalmadı. Forvet hattına baktığınızda Burak ile  Drogba birbirinden kopuk oynadı. Sarı-Lacivertli ekipte Webo ile Sow yapışık kardeşler gibiydi, birbirlerini iyi tamamladılar.

İkinci yarıda Kuyt’ın sakatlanıp çıkması Fener’in dengesini bozmadı. Aksine oyuna giren Emenike hücum hattına daha çok hareket getirdi. Aslan ise tüm umutlarını Drogba’ya bağlamıştı. Ama başında iki tane nöbetçi vardı. Cristian’ın golünde de ofsayt yoktu, Engin pozisyonu bozdu..

Gelelim son söze: 1- Mancini defans hattını yaz-boz tahtasına çevirdi. Dün de Ceyhun’u banko oynattı. Yanal ise bilindik kadrosuyla oynamayı tercih etti. 2- Kadro yapısı itibariyle Fener oyunun hakimiydi ve 90 dakikayı hatasız tamamladı. 3- Aslan’ın defansı ne kadar açık verdiyse, Fener’in ki aksine o kadar sağlamdı. 4- Fener zirvede tek başına kalırken, G.Saray yarıştan kopma noktasına geldi.