Favorim Fenerbahçe

Geçtiğimiz hafta yapılan F.Bahçe genel kurulu spor gündemini de aşarak memleket gündemi haline geldi. 9 bin 380 oyun kullandığını genel kurul katılım açısından da rekor kırdı. Fenerbahçe camiası 6 bin 821 oyla Aziz Yıldırım’ı adeta akladı.

Genel kurulun ilk günü 3 Temmuz sürecinde tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu’nun, üyelik durumları için yapılan görüşme ve değerlendirmede, ‘kötü şöhret sahibi’ olmadıkları oybirliğiyle kabul edilince aklama işlemi de başlamış oldu. Bu kararın aksinin çıkması düşünülemezdi bile. Gelelim şampiyonluk kupası tartışmalarına. Ona da camia son noktayı koydu. Sözcülüğünü Mehmet Ali Aydınlar yaptı.

“Bu kupa tartışmasız F.Bahçe’nin. Bu kupa Anayasa teminatındadır. Bu kupayı hiç kimse Fenerbahçe Kulübü’nden geri alamaz” açıklaması camianın muhalefetiyle birlikte bu konuda ne kadar kararlı olduğunu da gösteriyor. UEFA veya CAS kararlarının hepsi camianın gözünde hikaye oldu.

Seçim sürecinde dikkat çeken diğer önemli bir konu da verilen vaatlerdi. Aziz Yıldırım rakibinin Avrupa’nın 5. büyük kulübü olacağız sözlerine, “Neyle yapacaksın kardeşim. Yapabilseydim ben yapardım” cevabı çok ilginç. Sanki Fenerbahçe’de ne yapılabilirse onu ancak Aziz Yıldırım yapar. O olmazsa kimse bir şey yapamaz. Peki her branşta şampiyonluk sözü kabul edilebilir. Vaattir. Fenerbank ve AVM projeleri boş vaat olarak şimdiden elinizde kaldı. Ne cevap vereceksiniz.

11. kez F.Bahçe’ye başkan seçilen Aziz Yıldırım, görev süresinin ilk yılında, kulüp tarihinde en uzun süre başkanlık görevini yürüten isim olarak tarihe geçecek. Bakalım Fenerbahçe tarihe nasıl geçecek. Aziz Yıldırım, normal seçim yapmadıklarını ve olağanüstü kongredeki amacın 3 Temmuz’dan beri yaşadıklarının hesaplaşması olarak görüyor. O zaman Mehmet Ali Aydınlar’ın aldığı 2 bin 383 oyu nasıl yorumlayacağız. Aziz Yıldırım bundan sonraki adımlarında çok dikkatli olmalı. Zira son kredisini bu seçimde kullanmıştır. Kendi camiası onu aklamıştır. Kamuoyu vicdanında henüz aklanamamıştır. Bunun için zaman ona yetecek mi. Yargıtay süreci nasıl sonuçlanacak. B planı nasıl devreye girecek hep birlikte göreceğiz. Mutlaka B, C planları da vardır. Ali Koç olmazsa, B planı başkan adayı Vefa Küçük’tür. Mehmet Ali Aydınlar hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyorsa bu yenilgi onu yıldırmamalıdır. Ne demiş Aristoteles “Umut, uyanık adamın rüyasıdır.”

Pazar akşamı dünya derbisi var. Genelde dağ fare doğurur. Ancak ben bu sefer her iki takımdan da cesur, seyir zevki yüksek futbol bekliyorum. Favorim yeni yönetimiyle daha da morallenen, Avrupa yorgunu olmayan Fenerbahçe.