Favorim Kalkavan

Bu hafta sonu Süper Lig’de çok önemli bir müsabaka var. İki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya gelecekler. Cim-Bom şampiyonluk iddiasını kaybetse de, ezeli maçlar her zaman çok çekişmeli ve hakemler açısından sıkıntılı geçiyor. 

Eğer ki Sarı-Kırmızılı futbolcular kendi taraftarı önünde ezeli rakiplerini mağlup etmeyi başarırlarsa, sezonun bütün başarısızlıklarını da affettirmiş olacaklar. İşte bu atmosfer içinde oynanacak olan bu önemli müsabakayı hangi hakem yönetecek? Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbiyi yöneten Cüneyt Çakır önümüzdeki hafta Kolombiya’ya önemli bir maç için yola çıkacak ve dev derbi için uygun isim değil.

İlk yarıda oynanan F.Bahçe-G.Saray maçını yöneten ve iki gün önce de Kanarya’nın müsabakasında düdük çalan Fırat Aydınus ile yine G.Saray maçını yöneten Hüseyin Göçek de hafta sonu oynanacak dev derbide görev yapmayacak. Bu sezonun yeni FIFA kokartlı hakemi Deniz Ateş Bitnel cezalı, Alper Ulusoy ise cezadan yeni çıktı. 

Halis Özkahya geçtiğimiz hafta Trabzon’da yönettiği maçta ciddi bir sakatlık yaşadı. Ali Palabıyık’ın son durumu ise bir derbi maç için yeterli gözükmüyor. Bülent Yıldırım da bu akşam oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş maçında düdük çalacak. Verilen görevlerin tamamına baktığımızda Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için ön plana çıkan ismin Mete Kalkavan olduğunu görüyoruz. Bana göre de en uygun isim olan Mete Kalkavan’ın bu dev maça atanacağını ve başarılı olacağını sanıyorum. 

G.Birliği-G.Saray maçında Hüseyin Gökçek’in ev sahibi takım lehine verdiği penaltı kararı doğruydu. Ancak Galatasaray lehine verdiği penaltı kararına katılmam mümkün değil çünkü öyle el ile oynama olamaz. Fenerbahçe -Kayseri müsabakasında ev sahibi takım lehine doğru bir penaltı kararı veren Fırat Aydınus, ilk yarıda ise Nani’nin düşürülmesine penaltı vermeyerek hata yaptı. Mabiala’ya gösterdiği iki sarı kartta da haklı olan hakem, Josef ve Kjaer’a ise hak ettikleri sarı kartları gösteremedi.  

Çok tartışılan Eskişehirspor-Akhisar Bld. maçında yaşanan gol pozisyonu öncesinde hakemi eleştirecek bir durum yoktu. Olay Eskişehirli oyuncuların oyundan kopmalarından kaynaklandı.