Favorisi olmayan maç

Bu sezonki derbi Galatasaray-Fenerbahçe adına farklı bir görüntü sergileyeceğe benzer. Henüz sezon başı olmasına rağmen her iki takım da ortaya koymuş olduğu futbolla hiç de iç açıcı görüntüler vermedi. Bu derbinin çok kaliteli geçeceğini zannetmiyorum. Sadece Galatasaray kendi evinde oynadığı için biraz daha avantajlı gözüküyor.

Galatasaray’da golcü olarak bildiğimiz Burak Yılmaz’ın eğer sakatlığı geçerse mutlaka görev alacağını zannediyorum. Pandev ve Dzemaili yeni transfer olmasına rağmen henüz Galatasaray’da görev alacak düzeyde değiller. Onun dışındaki Galatasaray kadrosunun nasıl sahaya çıkacağını Cesare Prandelli’ye bırakalım ve Fenerbahçe’ye dönelim.

Sarı-Lacivertliler’de İsmail Hoca’nın büyük bir ihtimalle kafası karışık. Bekir’in cezalı olması yabancı kontenjanını biraz sıkıntıya soktu. Alves ve Kadlec’in savunmanın göbeğinde yer alacağını varsayarsak, sağ ve sol bekler Gökhan Gönül-Caner her zamanki iyiye yakın görüntülerini sergiliyorlar. Eğer milli maçlarda herhangi bir sakatlık geçirmezlerse, bu mevkilerde Fenerbahçe’nin bir sıkıntısı gözükmüyor.

Esas sıkıntı Emre Belözoğlu’nda. Oynar mı, oynamaz mı onu merak ediyoruz. Eğer Emre görev alırsa, Fenerbahçe’nin maç kazanma şansı artılara gelir. Diego çok önemli bir transfer olarak geldi fakat bugüne kadar başarılı bir görüntüsünü göremedik. Emenike ıskartaya çıkmış gibi kenara çekildi. İleri uçta Sow ile Webo golcülüklerine devam eder gözüküyorlar. Kuyt durmadan koşan fakat koştuğu kadar üretmeyen bir hale geldi. Kısacası bu derbide hangi futbolcunun bireysel yeteneklerini sergileyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Her iki takımın da son görüntülerine göre derbi; favorisi olmayan bir maç haline geldi. İyi ve şansı yanında olan takım kazanır diyorum. Ama ne Galatasaray ne de Fenerbahçe maçın favorisi gözükmüyor. Sadece Galatasaray saha ve seyirci avantajını gözönüne alırsak kazanma adına biraz daha şanslı gözükebilir.