Fazla övgü gaz yapar!

Lige en parlak girişi şüphesiz Beşiktaş yaptı. 5 golün üstüne daha fazlası da olabilirdi. Aslında önemli olan; skordan çok, sergilediği oyunun görsel nitelikli ve efektif olması... Elbette Oğuzhan’ın nitelikli futbolu işin önemli bir parçasıydı. Ama takım oyununun açık bir şekilde sergilenmiş olması, ilk maçın anlık bir başarıya ait olmadığını gösterdi. Öyle görünüyor ki, arkası gelecek.

Fakat Beşiktaş’ın şöyle bir sorunu var... Başarı klasikleştiğinde, süreklilik gösterdiğinde ve olağanlaştığında; takım içi dengelerde bazı ayarsızlıklar oluşuyor. Bu durum kontrol altında tutulamadığında da, çözülmeler başgösteriyor.

“Bu takım şampiyon” olur denildiğinde ve kesin kanaat oluştuğunda; gelişmeler ters tepiyor. Beşiktaş bunu son yıllarda sıkça yaşadı. Hatırlayın, Siyah-Beyazlılar geçen sezon da başrol oyuncusu olarak görüldüğünde, bir anda şarampola yuvarlanmıştı. F.Bahçe de benzer bir travma atlatınca, şampiyonluk en az ihtimal olan takıma, G.Saray’a gitmişti.

Bu yüzden, Siyah-Beyazlılar’ın Mersin karşısındaki yüksek skoru ve gösterişli oyunu; garantör unsur olarak görülmemeli... Onlara karşı iltifatlarımızda tedbirli, ölçülü ve sakin olmalıyız.

Bu aşamada fazla övgü, gaz yapar!

***

Aslına bakarsanız, Beşiktaş’ın oyun içinde zaafa düştüğü anlar da var. Yeni oluşturulan savunma örgüsü; takımın çok iyi oynandığının söylendiği anlarda dahi, adam kaçırmada ciddi hatalara düştü. Beşiktaş saldırırken bile rakip de saldırdı. O kadar ki, özellikle ilk yarının bazı bölümlerinde bloke oldular. Bunları gözardı edemeyiz.

İki ekibin orta sahalarını boşvermesi yüzünden, topu alan rakip kaleye gitti. Bu futbol seyredene belki hoş gelebilir ama, savruk saldırının kimseye yararı olmaz.

Beşiktaş, bu gidişin bu yöndeki olumsuzluğunu hissettiği an, hata yaptığını farketti. Önce tempoyu düşürdü, sonra sahaya hakim oldu ve rakibi kendi manyetik alanına çekti. İyi futbol başlarda değil, bundan sonra başladı. Bu anlarda dahi savunma ciddi gedikler verdi ve takım gol yedi. Yani sandığımız kadar durum iyi değil... Oğuzhan’ın olağanüstü futbolu, Cenk Tosun’un golleri ve farkın büyük olması, hataları tül perdenin arkasına çekti. Bu yüzden yanlışlar gözümüze fazla batmadı. Açıkça belli ki, savunmada sorun var. Tek teselli, dört kişiden üçünün ilk kez biraraya gelişleriydi. Zaman, hataları telafi edecektir.