F.Bahçe açık ara!

Fenerbahçe Lig’de üst üste 5. galibiyetini kazandı. İyi bir istatistik. Ersun Yanal, Avrupa’da yarı final oynayan takımı daha ileriye taşıyabilecek mi? Fenerbahçe’yi yarışta rakiplerinden avantajlı gösteren güzel bir fikstürü var. Lig iki devreli oynandığına göre ikinci yarıda da fikstürdeki bu kolaylık zorluğa dönebilir. Ersun Yanalnasıl bir Fenerbahçe oluşturmak istediğini beyan etti. “Yüreğini ortaya koyan, aklını kullanan, kazanmak için oynayan bir takım olacağız.”

Gerçekten Fenerbahçeli futbolcular ligin başı olmasına rağmen yüreklerini ortaya koyarak oynuyorlar. Kazanmak için maça son dakikaya kadar asılıyorlar.

“Keyif veren, her türlü oyunu oynayabilen bir takım olacak.” Bunu henüz göremedik, keyif vermesi sadece kazanmasından ibaret. Sahada sergilenen oyun keyif veren cinsten değil. Hatta Gençlerbirliği maçının ilk yarısında herkesi uyuttular. “Rakiplerin korktuğu ve her maça galibiyet için çıkan bir takım olacağız. Az önlem alan ama rakiplerin çok önlem alacağı bir oyun şekli olacak”. Rakiplerin şuana kadar Fenerbahçe’den korkan bir halleri yoktu. Aşırı bir önlem alanı da görmedik. Fenerbahçe’nin biraz üstüne gitseler, sıkıntılar baş gösteriyor. “Kadro içinde büyük bir rekabet var. Kim hak ederse o formayı giyecek.” Gerçekten de Fenerbahçe ligin en iyi kadrolarından birine sahip. Sowkrizinin çözülüp kazanca dönüştürülmesi, formanın hakkaniyetli dağıtılmasının göstergesi. “Bizi hedefe götürecek futbolcularla ilerleyeceğiz.” Geniş kadroya baktığımızda bu futbolcuların hepsinin hedefe ilerlerken katkısının çok olacağına inanıyorum.

Son beş maçta beş galibiyet, ikisi deplasman, bir çok takımın eksikliği nedeniyle sorun yaşadığı özgüven Fenerbahçe’de tavan yaptı. Fenerbahçe oyunun tamamında kendi oyununu rakibine kabul ettirecek seviyede değil ama azimli, hırslı ve istekli. Kenar yönetimden gelen telkinlerle oyunun negatif yönlerini kendi lehlerine çevirebiliyorlar. G.Birliği maçının sıkıntılı anlarında Alper’in kaleye direk diriplinkleri, Mehmet Topalve diğer orta saha oyuncularının önde basmaları oyunu kontrolünü tamamen Fenerbahçe’ye getirdi. Takım savunmasını iyi yapıyorlar. Bozmak değil oynamak isteyen tüm takımların karşısında Fenerbahçe başarılı olur. Sıkıştıklarında duran toplarla da işi bitirebiliyorlar. Kalite farkı o kadar açık ki, bu sonuca yansıyor. Defansta Canerbüyük kazanç, artık tamamen kendini buldu. Yerini sevdi, defansta çok iyi, ofansa katkısı büyük. Gökhan’a her övgüyü hak ediyor, söylenecek bir şey yok, Alvesve Egemen’in hırslı ve istekli oyunu güven veriyor. Orta sahada Mehmet Topalgösterişsiz ama çok faydalı, Alper’in 11 km’nin üzerinde koştuğu bir maç, Kuyt’ın her zaman kuvvetli, çalışkan oyunu, Holmen’in olağanüstü çalışkanlığı, alternatifi bol hazır forvet oyuncuları. Fenerbahçe tam olmadı, ama gidişata göre, fikstür avantajıyla ilk yarı açık ara yapar gibime geliyor. Ya size göre?