F.Bahçe, bu günleri bile mumla aramasın

F.Bahçe’rin düşme hattına inmesinin en net, en belirgin, en önemli nedeni; futbolcularının iyi çalıştırılmamasından ya da taktik zaaftan değil, tamamen yetersiz oyunculardan oluşmasıdır. 

Slimani, Ayew, Frey, Benzia, Jailson, Eljif Elmas gibi yeni transferlerin; Anadolu kulüplerindeki tüm yabancılardan kötü çıkması; sorunun odak noktasıdır. Yerli gençlerden Barış, medyanın ve taraftarın verdiği büyük desteğe rağmen; bir arpa boyu bile ilerleyemedi. Gençliğinin üzerinde oluşturması gereken enerji, hırs ve heyecandan yoksun. Elmas da, yetenekli görüntüsünün altında, aldatıcı bir ışılıtısı vardı. O da söndü..

***

F.Bahçe’nin 3-0 yenildiği Akhisar faciasındaki yedekler listesine bakıldığı zaman, şaşmamak elde değil. Oyuncu değişikliğinden sonra geride kalan futbolcu listesi; Berke, Erten, Batuhan, Yiğithan, Mahsun’dan oluştu. Fener’in yedekleri, bu kadar iddiasız, sönük ve sıradan olabilir mi?

Evet gençlere önem verilsin, özen gösterilsin istiyoruz ama; takımı çaresiz bırakacak jenerasyon tercihlerine onay veremeyiz. F.Bahçe’nin yedekleri böyle mi oluşur?

Kadro dışı kalan, kadro dışı kalmasa da maç kadrosuna alınmayan ve federasyondan ceza almışlarla birlikte; ortada çok ciddi şekilde “Atıl Kalmış Kadro” sorunu var. F.Bahçe’nin neresinden tutsan elinde kalıyor.

***

Düşünün... Bu kadronun Neustadter ve Hasan Ali gibi tüm maçlarda en fazla yer almış iki ismi; yakın geçmişte en fazla eleştirilen, hatta istenmeyen kişilerdi. İkisi de her maçta tam süre banko oynuyor. Bu işte bir çelişki yok mu?

Mehmet Topal eskisi gibi değil... Alper Potuk devreden çıkarıldı...Valbuena derin zik-zaklar çiziyor. Skrtel iyice ağırlaştı. Son Akhisar maçının ilk golündeki hatası, yenilir-yutulur şey değil. Önündeki topa sahip olamadan, Bokila arkasından yetişip golü atıyor. Bir savunma böyle bir gol yiyemez, yemez, yememeli...

***

Bundan sonra neler olacağını tam kestiremeyiz ama; mevcut kadro var olan sorunların üstesinden gelecek teknik yeterliliğe sahip değil... Allah korusun, sezon sonunda da düşme potasında kalırlarsa, bu kez başka bir rezalet fırtınası ortaya çıkar. F.Bahçe’yi ligden düşürmemek için tezgahlar başlar. Son anda yapılacak kural, karar, yönetmelik değişikliği (Hatta mecliste kanun çıkması dahil) bir çok girişim olacağından, adım gibi eminim... Bu da, bizi yurt dışında alaya aldıracak çok ciddi ve başka bir fiyasko olur.

En iyisi, F.Bahçe’nin (O noktaya gelmeden) kurtulması için dua etmek.