F.Bahçe geleneği

Saracoğlu’nda Fenerbahçe, üst üste 15. derbi zaferini yaşayarak, Galatasaray’a karşı yenilmezliğini devam ettirdi.

Fenerbahçe oyuna iyi başlayan topu ayağa oynayarak, rakibine üstünlük sağlayan olarak gözüktü. Alves ile Egemen’in mükemmel savunma anlayışlarının yanı sıra Drogba’ya hava toplarında hiç şans vermediler. Savunmanın solunda oynayan Caner, mükemmele yakın bir oyun sergilerken Gökhan Gönül de hücumdaki görüntüsü ile Galatasaray’ın savunmasının solunu zaman zaman yol geçen hanına çevirdi.

İlk yarı Aurelien Chedjou’nun gereksiz yaratmış olduğu penaltı ve penaltıyı gole çeviren Emre Belözoğlu ile Fenerbahçe öne geçen oldu. İkinci yarı Kuyt’ın yerine oyuna giren Emenike, akıllara durgunluk verecek şekilde kötü bir futbol sergiledi. Sow ile Webo da o kadar fazla ofsayta düştü ki, olası gol pozisyonlarını heba eden oldular. Cristian Baroni’nin atmış olduğu ikinci golde ise neredeyse maçın kaderini belirleyen oldu.

Galatasaray da Bruma, Drogba ve Burak hiçbir varlık gösteremezlerken, Galatasaray nasıl gol atacaktı? Allah’ın lütfuna kalırdı...

Kaleci Volkan için de ayrı bir parantez açmak isterim.. Bir Drogba’nın uzaktan savurduğu gollük şutunu çok iyi çıkardı. Bir de Burak ile karşı karşıya kalmış olduğu pozisyondaki zamanlaması golü önlemesi mükemmel bir kurtarış oldu.

Galatasaray’da, Dany ve Eboue kanat akınlarına katılmazken sanki takım olarak beraberliğe oynar gibi bir havadaydı. Melo ilk yarıda yok, ikinci yarıda saman alevi gibi bir var bir yoktu. Bu kadar etkisiz futbolculardan oluşan Galatasaray, Fenerbahçe karşısında kazanma şansı asla ve asla mümkün gözükmüyordu. Fenerbahçe, farklı bir kadroyla sahaya çıktı. Çok adamla hücuma çıkan, savunmanın arasına atılan toplarla pozisyonları üretmesi ve ezeli rakibini rahat bir futbol sergileyerek, mağlup eden oldu.

G.Saray, geçmiş yılların psikolojik baskısını hala yaşar gibi görünüyor. Saracoğlu tılsımından mı, büyüsünden mi, bilinmez.. Ama bilinen bir tek şey var ki, Fenerbahçe yine kaybetmedi ve üstüne üstlük kazanan oldu.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım ve yardımcılarının 2 penaltı kararı doğruydu. Yıldırım, derbinin genelinde iyi performans gösterdi.