F.Bahçe ilk yarıda bitirdi

Geçtiğimiz hafta üstün bir oyun ile kazanılan Galatasaray maçı ve hafta arası Avrupa Ligi’nde Zorya karşısında alınan üç puanın morali ile Rize’ye gelen Sarı-Lacivertliler yine iyi bir mücadele ile galip gelerek şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü. Kart cezası biten Mehmet Topal’a formayı tekrar teslim eden teknik direktör Advocaat, kalede ve savunmada herhangi bir değişikliğe gitmezken, sezon başında yıldızının pek uyuşmadığı Aatıf’ı da sahaya sürüp son haftaların formda golcüsü V.Persie ile Sow’u da diğer gol ümitleri olarak olarak tercih etti.

Oyunun ilk yarısına pek iyi başlayamayan Fenerbahçe yediği gol sonrasında toparlanarak oyunun hakimiyetini tamamen eline geçirdi ve ilk yarıda Sow’un attığı üç gol ile rakibinin fişini çekti. İkinci yarıda da oyunu istediği gibi yönlendiren Fenerbahçe Aatıf ve İsmail iki gol daha bulup farkı yakaladı.

İki hafta önce Galatasaray-Başak- şehir maçındaki yönetimini Avrupa’nın üst düzey liglerinden birinde gösterse çok uzun bir süre maç alamayacak olan Ali Palabıyık MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun günü kurtarma çabaları nedeniyle üst üste önemli maçlara çıkmaya devam ediyor. Dün akşamki oyunda ise ufak tefek bazı hataları haricinde başarılı sayılacak bir yönetim gösterdi.

İlk yarının başlarında Aatıf’ın rakibine arkadan kayarak ve kontrolsüz bir şekilde yaptığı faule sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Kjaer ve Sow’a benzer faul pozisyonlarında doğru sarı kartlar gösterdi. V.Persie’nin rakip ceza alanında yerde kaldığı ve penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu. Fenerceza alanı içinde Skrtel ile mücadeleye girip yerde kalan ve penaltı kararı bekleyen Kweuke için hakemin devam kararı yerindeydi.

 Josef’e sert bir faul yapan Ahmet İlhan’a doğru bir sarı kart gösterdi. İlk yarının uzatma anları dolmadan faul kararı verilip oyun durduğu için hakemin serbest vuruşu kullandırması doğruydu ve Fenerbahçe’nin üçüncü golünde sorun yoktu. Şener’in tendonuna acımasızca ve sakatlayıcı bir şekilde basan Jantscher ‘e çok doğru bir kırmızı kart gösterdi.