F.Bahçe Rönesansı, erken ışık veriyor!

Fenerbahçe’de Ali Koç’un değiştireceği birçok şey olacak. Hatta oldu bile... Yeni başkan, Fransa’dan getirdiği futbol direktörü Damien Comolli ile işe başladı. O gelmeden alt yapı ekibini dağıttı. 

Kulüpler Birliği toplantısına katıldı. Samimi dostluk işaretleri veren tavrıyla, Aziz Yıldırım’ın huysuz yaklaşımlarını çabuk unutturdu. Eski başkan, bazen birliğin her türlü toplantısını protesto ediyordu. Hatta proveke de ediyordu. 

Ali Koç; Beşiktaş ve Galatasaray başkanlarıyla kurduğu mesafeden uzak ilişkileriyle, “Rekabet içinde ortak dostluk” ilkesini ilk fırsatta işler hale getirdi.

Anlayacağınız, Fenerbahçe geçmiş 20 yılın hiçbir dönemiyle kıyaslanamayacak bir değişime girdi. Bundan mutluluk duyuyorum.

***

En önemli farklı yaklaşımlarından biri de; basketbolda mücadelesi süren Fenerbahçe-Tofaş final serisi ile ilgili oldu. Yeni başkan, şampiyon olmaları halinde; kupayı eski başkanın kaldırmasını istiyor. “Çünkü, bu onların hakkı” diyor.

Umarım Aziz Yıldırım, o ince / naif / örnek davranışı refüze etmez, teklifi kabul eder... Hiç olmazsa, bu konuda huysuzluğunu üzerinden atsın, sempati ve saygı kazanır.

Unutmadan not düşelim... Aziz Yıldırım tarihi kongreyi olağanüstü bir düzen, anlayış ve organizasyonla tamamladı. 22 bin kişiye yakın üyenin oy kullandığı büyük bir ortamda, herşey tıkır tıkır işledi. Hiçbir şaibe, hile teşebbüsü, ortalığı karıştırma girişimi olmadı. Herşey birinci sınıftı...

Ali Koç, kongre üyeleri ve tüm Fenerbahçeliler’in eski başkana borcu vardır. Aziz Yıldırım’ın hakkını yemeyelim.

***

Kısacası: genç başkan, yeni enerji ve taraftar sinerjisi, Fenerbahçe’deki Rönesans’ın erken işaretleri oldu. 

Hayırlı olsun.