F.Bahçe şikeyi kimlerle yapmış?

3 Temmuz’dan beri şike hükümlüsü Aziz.Y ve O’nun medyadaki Bremen Mızıkacıları şöyle bir türkü tutturmuştu. “FB şike yaptıysa kiminle yaptı” Bu sorunun cevabını yüreğinde az insanlık ve utanma olan, vicdanında Adalete hak ve hukuka dirhem saygısı olan herkes biliyordu. Korcan Çelikay, İbrahim Akın, İskender Alın, Mehmet Yıldız, Ümit Karan şikeden veya teşvikten ceza almışlardı. Bunlara bir de Aziz.Y, Mecnun Otyakmaz, Bülent Uygun, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nu da eklediğimizde şikeden ceza alanların önemli bir kısmını çerçeveye almış oluyoruz. (Bu isimlerin hapis yatmamış olması sanki şike yapmadıkları izlenimini doğuruyor. Bu isimleri apar topar değişen kanun hapisten kurtardı. Serdar Kulbilge de şikeyi işlediği tarih nedeni ile kurtardı).

Bu isimlerin şike ve teşvikten ceza almış olmasına zerre kadar önem vermeyen İstanbul medyası ve TFF istediği kadar suçu örtbas etmeye kalksın elin adamı göz yaşına bakmıyor. Orda hak ve hukuku her şeyin üstünde tutan bir anlayış hakim. Orada büyüklük, şampiyonluk sayısı, güçlü olmak, zengin olmak hiç bir anlam ifade etmiyor. Kısacası, Avrupa’da gerçekler sosyolojik büyüklüğe kurban edilmiyor”

UEFA, dün açıkladığı kararla Türkiye’den Avrupa liglerine katılma hakkı elde eden Sivasspor ve Eskişehirspor’un 2010-2011 yılındaki şike olaylarına karıştıkları gerekçesi ile soruşturma başlattığını duyurdu. Böylece Aziz.Y ve O’nun medyadaki Bremen mızıkacıları FB’nin kimlerle şike yaptığı sorusunun da cevabını almış oldu.

Sivassporlu ve Eskişehirsporlular’ın da medyada nefesi kuvvetli Bremen Mızıkacıları olsa idi bu haberi “Türk Futbolunda Kara Gün” olarak verirlerdi ama Türkiye, İstanbul takımlarından ibaret olduğu için haber ancak “Eskişehir ve Sivas’a kötü haber” olarak sunuldu. Bunun ardından beklediğimiz esas cezalar ve küme düşürme kararları konuşulur veya gündeme gelir diye bu Bremen mızıkacılarından oluşan İstanbul medyası bu haberlere değil de hemen asparagas transfer haberlerine yer verdi sayfalarında. Öyle ya şikeden bir ülkenin 7-8 takımının ceza alması önemli değil, önemli olan Kaka, Gomis ve Ronaldinho’yu kimin alacağı yalanıdır.

Trabzonspor’un yıldız transfer yapılırsa aklı başından çıkan taraftarına da “Cardozo yola çıktı geliyor” dedin miydi şike mike unutur gider. Potansiyel Başkan adayları bile “Şike bize zarar veriyor” derken taraftar ne yapsın. Aklı bir tek ona yetiyor. Ah hele bir Cardozo uçaktan indiğinde “Ben Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu şehre geldim. Çok mutluyum, ama bu şike olayını artık unutalım. Yeni bir sayfa açalım” derse sen bak bizim transfer yalanları ile aklı bir karış havada dolaşan taraftara. Şikeyi unutturmayanları Faroz’dan Pelitli’ye sopayla kovalarlar vallahi...