F.Bahçe turu geçer

Fenerbahçe'de gözle görülür bir değişim hissediliyor. Taraftarın izlemek istediği futbola yaklaşılırken özlemle, umutla hedeflenen beklentiler yeniden tazelendi. İşin aslına bakarsanız bugüne kadar Fenerbahçe'den memnun olan tek kişi Teknik Direktör Aykut Kocaman'dı. Zorlu bir 3 Temmuz sürecini, takımın tüm rollerini üstlenerek en az hasarla atlatılması onun tecrübesini, sabrını ve ileriyi gören yönlerini ortaya çıkarmıştı. Futbol dışı süreci yönetirken bize göre yanlış oyuncu tercihleri ve taktiksel yetersizlikler yaşanmış, bazılarını kabul etmiş, bazıları için haklı gerekçeler göstermişti.

Daha sonra Başkan Aziz Yıldırım son istifa olayının ardından futbol takımı için tam zamanlı mesai harcamaya başladı. Yönetimsel yük Aykut hocanın omuzlarından kalktı. İş geldi saha içine. Teknik direktörün eli kolu, sesi olabilecek lider karakterli bir oyuncu Emre Belezoğlu muhteşem bir dönüş yaptı. Emre ve Webo ile birlikte takım birden ofansif kimliğe büründü. Yana, geriye pas yapan takımdan bıkmış taraftarın da istediği tam da buydu.

Bir haftada üç zorlu deplasman sınavını başarıyla veren F.Bahçe bu akşam önemli bir mücadeleye daha çıkacak. BATE Borisov karşısında 10 kişiyle alınan 0-0'lık sonuç avantaj gibi gözükse de ortada mutlaka kazanılması gereken bir maç var. F.Bahçe, en önemli itici gücü muhteşem taraftar desteğinden yoksun olacak. Madrid ile Avrupa Ligi'nde oynadığı için kadroda yer alamayacak Emre ve Meireles'in cezası, Sow'un sakatlığı yüzünden yeterince çalışamaması en önemli dezavantajları. BATE iyi organize olabilen, disiplinli ve sabırlı bir ekip.  Bu kez onlar savunmada kalacak ve kontratak kollayacak. F.Bahçe'nin daha ilk dakikalarda geriye düştüğü maçları akıllara gelse de böyle düşünceleri çabuk kovabiliyoruz. Çünkü biliyoruz ki F.Bahçe artık kaliteli, sağlam, birlikte hareket eden iyi bir takım. Rakipleri karşısında disiplinli, dikkatli, titiz, güçlü ve etkili bir savunma yapıyor. Orta saha toparlandı. Kuyt ve Cristian kendine geldi. Mehmet Topal gerekli sorumluluğu almaktan kaçınmıyor. Webo ile ofansif gücü arttı. Her an hazır bir Semih nöbette. Mehmet Topuz, Selçuk, Caner ve hatta Stoch futbola susamış. Moralli özgüveni artmış F.Bahçe rakibine göre daha fazla üst düzey oyuncuya sahip, tecrübeli bir ekip.

Yine de BATE Borisov maçı zor geçebilir. Ortaya konacak futboldan ziyade tur önemli. Sarı Lacivertli oyuncuların ne yapıp edip turu geçeceklerine inanıyorum. Tur sonrası lig, kupa ve Avrupa'da çok daha keyif veren bir Fenerbahçe izleyeceğiz.