F.Bahçe uzak ara

Zamanında o da bunları söylüyormuş ama Beşiktaş’ın canı sürekli yanıyor denmesine de pek  katılmıyormuş. Vay ki ne vay!.. Beşiktaş’ın eski başkanı şimdiki TFF Başkanı Yıldırım Demirören söylüyor bunları ve de “Beşiktaş üzerine özellikle oyun oynandığına inanmak istemiyorum” diye de ekliyor. Demek ki dışarıdan bakılınca yaşananlar daha bir farklı görünüyor, takımlar ince ince kıyılır camianın liderleri feryat figan ederken her şey çaktırmadan kitabına uyduruluyor muş!

Nasıl mı?

Olaylı Kasımpaşa Beşiktaş maçında yaşananlar ortada. Donk’un elinde taşıdığı topla oyuna müdahalesi sonucu verilen karar sonrası büyük çoğunluk “Kural hatası” var dedi.

Hakem hatası var diyenler ise azınlıkta. Tartışmalar hararetle süredursun, olay çoktan kitabına uydurulmuş. Ne diyor maçın hakemi Barış Şimşek, “Donk’un pozisyonunda sahada iki top olduğu için oyunu durdurdum ve sarı kartımı çıkarttım. Kurallar bunu emrediyor çünkü, kural kitapçığında bu da açık bir şekilde yazılı”.  Yani siz ne derseniz deyin, kitabına uydu, uyduruldu. Sizce tekrar kararı çıkar mı acaba?

Peki; Fernandes’e saldıran şahsa ne demeli. Fernandes’e kızdığı için sahaya atladığı iddia ediliyor ama o “Arkamdan ittiler, Fernandes’e sarılmak için yanına koştum, ayağım kayınca da tekme atmış gibi oldum” ifadeleriyle ortalıkta dolaşıp tv’lerde ahkam kesiyor.

Kitabına uydurmuş mu? Uydurmuş! Şimdi Yargı karar verecek. Onun yaptığı sorumsuzluğun faturasını da Beşiktaş çok ağır bir şekilde ödedi bile... Telafisi mümkün mü? Değil! Gitti puanlar. Güvenlikten sorumlu Kasımpaşa’ya da ayrıca ceza gelecek. O da yanacak! Bu işler bu kadar ucuz olmamalı, ucuza kapatılmamalı.

Türk futbolu beceriksizlerin elinde oyuncak oldu!

37 golle ligin en çok gol atan takımı Fenerbahçe, ilk yarının bitimine iki hafta kala devre arasına lider girmeyi garantiledi. Son rakip; Trabzonspor’u 3-0, Galatasaray’ı 2-1 yenen, Beşiktaş ile 3-3 berabere kalmış iyi ve tehlikeli bir takım olan Akhisar Bld. idi. Gerçi kırmızı kartla eksik kaldılar ama Fenerbahçe de onları anında dörtleyiverdi. Derbilerin sonuçları zirveye şekil veriyor ama bu tür rakiplerden alınan galibiyetler de lideri şimdiden şampiyonluğa götürüyor. Fenerbahçe son dakika golleri ile Galatasaray’la arasındaki farkı 11 puana çıkarttı. Ben daha son dakika golleriyle gelen galibiyetlerin açıklamasını pek yapamadım ama kesin olarak anladığım bir şey varsa o da;  Beşiktaş ince ince doğrandığı, Trabzonspor ve Galatasaray’ın yokluklar içinde Avrupa’yla boğuştuğu, Fenerbahçe’nin de ligde rahatlıkla uzak ara çekeceğidir. Fark rekora gider mi dersiniz?