F.Bahçe’nin golü iptal edilmeliydi

Lig başından bu yana beklenileni bir türlü veremeyen, önce Şampiyonlar Ligi’ne, daha sonra da Avrupa Ligi’ne “Elveda” diyen Fenerbahçe’nin şampiyonluk umudu ise artık sadece mucizelere bağlı. Yalnızca Ziraat Türkiye Kupası’nda umudu olan Fenerbahçe’nin yapabileceği tek şey ya kupada şampiyon olmak, ya da ligi Avrupa kupasına katılabilecek bir yerde bitirebilmek olmalıdır.

Fenerbahçe’nin hocası Advocaat kendi evinde oynadığı bu maçta ilginç bir şekilde orta alanı tamamen savunma yönleri çok daha ağır basan Mehmet Topal, Josef ve Ozan üçlüsünden oluşturmayı tercih etti. Oyunun ilk devresinde koşan, mücadele etmeye çalışan ancak yaratıcı futboldan uzak bir Fener izledik. Kanarya’nın orta alanı yaratıcılıktan o kadar uzak ki, sadece koşmayı iyi becerebiliyorlar. Alper ve Ozan’ın bir Alex De Souza, bir Emre Belözoğlu rolü üstlenmelerini beklemek hayal görmekten öte bir şey ifade etmez. Sarı- Lacivertliler’in tüm umudu Lens’in kişisel becerileri ile sağ ve sol kanattan getireceği toplarla atacağı veya attıracağı gollere bağlanmış durumda. Rakipler biraz uyanık olup Lens’i etkisiz duruma getirince Fenerbahçe’nin gol atması da şansa kalıyor. İkinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri ile biraz daha etkili olan Fener kalesinde de önemli tehlikeler yaşamaktan kurtulamadı ancak Mehmet Topal’ın uzatmalarda attığı gol ile zor da olsa üç puan aldı.

Alper Ulusoy göğsünde FIFA kokartı taşıyan bir hakem, sıradan maçlarda oldukça sık görev alıyor ancak derbilerde ve önem derecesi çok yüksek maçlarda MHK tarafından güvenilip tercih edilen bir isim değil. Dünkü yönetimine ise Mehmet Topal’ın atmış olduğu gol öncesinde topu eli ile düzeltmesini görmeyerek gölge düşürdü. Oyunun ilk yarısında Lens’i sportmenlik dışı bir şekilde tutarak durduran Vrsajevic’e sarı kart göstermemesini anlamak mümkün değildi. Lens’e kontrolsüz bir şekilde kayarak faul yapan Pinto’ya göstermiş olduğu sarı kart doğruydu. Badou’ya arkadan sert bir müdahalede bulunan Lens’e doğru bir sarı kart gösterdi.

Hakemin düdüğü sonrası yerde biri biri ile itişen Hasan Ali ve Adam Maher ikilisine sarı kart göstermesi doğruydu. Mehmet Topal’ın golü öncesinde bu oyuncunun topu eli ile düzeltmesini görmeyerek karşılaşmanın sonucu etkileyen çok büyük bir hata yaptı.