F.Bahçe’nin hocası Aziz Yıldırım!

Son iki sezonu zorluklar içinde mücadeleyle geçiren F.Bahçe ne yazık ki yeni umutlar ile donatılırken Aykut Kocaman’ın istifasıyla bir kez daha sil baştan yapacak. Zico yönetimindeki F.Bahçe Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar yükselmişken Başkan Aziz Yıldırım ile yaşanan anlaşmazlık sonrası Brezilyalı hocaya kapı gösterilmişti. Bu kez gerek oyun felsefesi, sistem ve sergilenen futbol, birçok Fenerbahçeli için önümüzdeki sezon büyük bir umutken ve eksikler belirlenmişken Aykut Kocaman görevi kendiliğinden bıraktı. Başarılı olan gidiyor,  o zaman başarılı olan Başkan Aziz Yıldırım görevi neden bırakmıyor. Tabii ki bu kararı genel kurulda F.Bahçe kulübü üyeleri verecek. Ancak bir gerçek var ki. F.Bahçe’ye kim teknik direktör olursa olsun, o takımı yine Aziz Yıldırım sahaya çıkaracak.

Nasıl mı...

-Transferde kendisine liste verilse bile kafasına yatmayan kimseyi almayacak. Listeye istediği ismi koyacak.

-Hazırlık kampından başlayarak tüm sezon planlamasına son dizaynı o verecek.

-Oyun sistemi ve taktik analizler yapıp bunları teknik direktör ile paylaşacak.

-Takım kadrosu açıklanırken tavsiyelerde bulanacak.

-Futbolcuları maç öncesi soyunma odasına giderek motive edecek.

-Maçların devre arası soyunma odasına inerek sonuca göre kulak çekecek.

-Maç sonrası soyunma odasına inerek sonuca göre ya fırça kayacak ya öpecek.

-Oyuncularla birebir görüşmeler yapacak, özel hayatları, sosyal medya kullanımları, basına beyanatları ve sahadaki davranışlarına göre ayar çekecek.

Ve bütün bunları yaparken hiç rahatsız olmayacak. Çünkü o kendini tamamıyla Fenerbahçe’ye adamış, gecesini gündüzünü kulübüne vermiş ve bu uğurda çok büyük bedeller ödemiş bir insan olarak bu davranışları kendine hak olarak görüyor.

Hatta 2000-01 sezonunda Mustafa Denizli yönetimindeki Fenerbahçe’yi kendisinin şampiyon yaptığına inanıyor. Sizin ya da Mustafa Denizli’nin bu konuda ne düşündüğünün bir önemi yok.

F.Bahçe’nin yeni teknik direktörü anlaşma imzalarken Başkan Aziz Yıldırım’ın kendi görev alanlarını ilgilendirenkonulara karışmasını göze almış demektir.

Sonuç olarak Fenerbahçe’deki sportif anlamda başarı da başarısızlık da Başkan Aziz Yıldırım’a aittir.