F.Bahçe’ye hayat öpücüğü Alper’den

Geçen hafta Galatasaray karşısından bir puan ile ayrılan Fenerbahçe, dün Ankara derbisinden puansız ayrılan rakibi Osmanlıspor önünde dizinden sakatlığı bulunan Caner Erkin, Nani ve Ba’dan eksik bir kadro ile başlarken bunların yerine Hasan Ali, Alves ve Alper Potuk ilk onbirde yer aldı.

Oyuna oldukça hızlı başlayan Fenerbahçe Alper ile gol pozisyonundan yararlanamadı. Daha sonra toparlanan Osmanlıspor, Fenerbahçe ceza alanı üstünde Umar’ın güzel şutunda az daha golü buluyordu ki, kaleci Volkan güzel bir refleks ile topu dışarı attı. Fenerbahçe orta alanında çift ön libero oynayan Mehmet Topal ve Josef, savunma özelliklerine sahip oyuncular olduğundan diğer maçlardaki gibi pozisyon yaratmakta ve forvet oyuncularını gol pozisyonu ile buluşturmakta zorlandı. Fener orta alanının etkisizliğine kanat oyuncuları da eklenince ilk yarıda gol pozisyonlarında yeterince etkili olamayan bir Kanarya izledik.

Fenerbahçe de hem savunma hem hücum özelliklerine sahip  oyunculardan birisi olan Ozan’ın ilk onbirde yer almamış olması ise doğru bir tercih değil. Fenerbahçe’nin büyük umutlar ile transfer ettiği Hollandalı yıldız Van Persie bu maçta da etkili değildi. Alper’in harika plasesi ise Fenerbahçe’nin beklediği golü getirdi.

Oyunun geri kalan kısmında Fenerbahçe ikinci golü bulmak için uğraşırken Osmanlıspor da beraberlik için rakip kalede gol aradı ve ciddi şekilde rakibini bunalttı ancak istediği golü bir türlü yakalayamadı. Fenerbahçe ise  galip gelmesine rağmen oyun genelinde beklenilen performansını yine ortaya koyamadı. Bu sezon Süper Lig’de 5. kez düdük çalan hakem Hüseyin Göçek’in ilk yarının başında Diego’nun topu ağlara yolladığı pozisyon öncesi Van Persie ofsayt pozisyonundaydı ve gol iptali doğru karardı. Ayrıca Osmanlıspor’dan üç oyuncuya gösterdiği sarı kartlar doğruydu. Osmanlıspor ceza alanı içinde Fernandao’nun kafa vuruşunda top arkası dönük durumdaki Uğur’un açık olan eline çarptı ve bu pozisyonda hakem Fenerbahçe lehine penaltı kararı verebilebilirdi.