F.Bahçe’ye zulüm devam ediyor

Fenerbahçe’nin Kayseri’de yaşadıkları insanın kanını donduracak cinstendi. Takımın kaldığı otelin önünde kendilerine Kayserispor taraftarı süsü vermiş bir grup çapulcu takımın otobüsüne taş sopa ve bıçaklarla saldırıyor, polis göz yaşartıcı bombayla müdahale ediyor. Bir aklı evvel saldırıyı üslenircesine takım otobüsü üzerine “TS”yazısını yazıyor. Akıllarınca futbolda şike davasına gönderme yapıyor, ya da küçük beyinleriyle Aziz Yıldırım’ı şiddetle protesto ediyorlar. Bütün bu olaylar sonucunda 4 kişi gözaltına alınırken Kayseri Emniyeti açıklamasında “200 kişilik Kayserispor taraftarı, alınan önlemlere rağmen F.Bahçe otobüsüne taşlama yapmışlar”diyor. Çok açık ki bu saldırılar organize edilmiş. Bütün futbol kamuoyu biliyor ki Kayserispor taraftarı maçlara çok ilgi göstermez, asla ateşli bir taraftar değildir. Futbolu sevenler de çoluk çocuğuyla gelir maçını izler, efendi gibi evine gider. Kayseri için süper lig maçı daha çok pastırma ve mantı satmak anlamına gelir. Eğer bu saldırıları yapanlar gerçekten Kayseriliyse futbolumuz bitmiş demektir.

Ne acıdır ki gösterilen bu şiddet tepkilerini hak arayışı gibi gören birçok taraftar var. Bu durum 3 Temmuz travmasını henüz atlatmakta olan Fenerbahçe’ye zulümdür. Fenerbahçe’nin Bursaspor deplasmanında oynadığı maç sırasında açılan “Bursa kapalı cezaevine hoşgeldiniz emek hırsızları” yazılı pankart kadar ağırdır. Fenerbahçe’ye hem psikolojik hem de fiziki zulüm devam ediyor. Daha düne kadar taraftarlarını bu süreçte tahrik eden başkanlar, yöneticiler başarısızlıkları ortaya çıkıp eleştiri okları kendilerine dönünce hemen kabuklarına çekildiler ama ektikleri nefret tohumları ürün vermeye devam ediyor.İstanbul takımlarına Bizans diyerek ayrışma daha da tetikleniyor. Oysa İstanbul pastayı en adaletli şekilde onlarla paylaşıyor.

İki hafta sonra ligimizde Dünya Derbisi! oynanacak. Aykut Kocaman-Fatih Terim arasındaki imalı söz düellosu, kulüplerin yayın organlarına da sıçradı. Daha da ileriye giden bir durum da Arda’nın Emre ile birlikte Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nı Madrid’de ziyaret etmesiyle kendini gösterdi. Görüntüler FBTV’de yayınlanınca Galatasaraylı taraftarlar çileden çıktı. Sizce bu normal mi. Arda Milli Takım kaptanı, orada Türkiye’nin bir elçisi. Ne var bunda. Bu kadar mı ayrıştık. Bu kadar mı birbirimizden uzaklaştık. Bundan sonra derbiler bitince en sevdiklerimizi tatlı tatlı kızdırmak yerine gidip kafalarını kıralım. Bu mu yani...