Fener artık açık favori

Benfica turun favorisi gösterilirken dikkatten kaçırılan bir gerçek vardı: Fenerbahçe de o yarı finali oynayacak verimliliği göstermişti... Benfica karşısında sıradan bir rakip sayılmamalıydı. Bu etaba kadar gelmiş, ama favori gösterilmeyen takımların, durumdan kendine bir rahatlık çıkardığı, bundan da çok iyi yararlandığını akla getirmek gerekti. Fenerbahçe de bunu değerlendirdi. Çünkü o yeterliği vardı.

Benfica kendi liginde hiç yenilgi almamış, gerçekten iyi bir takımdı. Bunu hemen gösterdi. Ama Fenerbahçe’nin de göstereceklerinin olduğunu çok geçmeden izlemeye başladık. Hücum özellikleri gerçekten iyi olan Benfica Fenerbahçe’nin giderek artan temposu karşısında savunma güvenliğini önde tutan bir yapıya dönerek mücadele etti. Kontratak oyununu da kontrollü oyunu da becerebilen bir takımdı, ama bu iki yanını da gönlünce devreye sokamadı. Çünkü Fenerbahçe bu özelliklere pabuç bırakmayan bir kimlikteydi. İkisine de izin vermedi. Giderek maçın egemeni oldu. Lig yenilgisinin etkisinde de kalmamıştı. Yarı finali geçmeyi kafasına koymuştu. Müthiş bir konsantrasyonla ve yüksek tempo ile oynadı. Cristian’ın, hakem ‘düdüğümü bekle’ işaretini yapmasına karşın hiç beklemeden atışı kullanıp sarı kartı görmesi aşırı konsantrasyonun ürünüydü. Hızlı ve çalışkan Gökhan’ın penaltı kazandırırken araya kaçışı da öyle. Fenerbahçe maçın çoğunluğunu üst düzey bir oyunla istediği gibi oynadı. Sow ve penaltı atışında Cristian ile direkleri geçebilseydi, çok çok önemli bir avantajı daha ilk yarıda yakalayacaktı.

Fenerbahçe’de hemen her oyuncu mücadelenin önemini iyi biliyordu ve elinden gelinin fazlasını yapabilmenin çabasını gösterdi. İçlerinde endişe, tedirginlik hiç yoktu. Böyle bir maçta bunlara sahip olmak bir kaliteyi ifade eder. Fenerbahçe iyi bir zamanda iyi bir form ve oyun olgunluğu yakaladı. Bu konsantrasyon düzeyini sürdürür, fiziksel yapısında bir yıpranmışlık düşüşü göstermez ise rövanşı da büyük bir umutla oynar. Ve orada bir Amsterdam bileti alabilir. Hani Wenger Fener için “gizli favori” demiş ya, bence o gizlilik artık devre dışı. Artık Avrupa Ligi’ni kazanmaya apaçık aday.