Fener “Avrupa’ya devam” dedi

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda tam anlamı ile hesap maçları oynandı.

Son maçlar öncesi gruptan çıkmayı sadece Norveç’in Molde takımı garantilemişken, temsilcimiz Fenerbahçe ve Hollanda takımı Ajax ise ilk iki takım arasına girme umudunu sürdüren ekiplerdi. Celtic ise gruptan çıkma umutlarını yitirmiş olarak İstanbul’a gelmişti.

Alacağı bir puan ile gruptan çıkmayı garantileyecek olan Sarı-Lacivertliler’in asıl amacı ise sahadan üç puan ile ayrılıp, Ajax galibiyeti ile grubu birinci olarak bitirmekti..

İşte bu ince hesaplar içinde sahaya çıkan Fenerbahçe’de Pereira, Gaziantepspor maçı kadrosundan farklı olarak, Avrupa’da ısrarla şans verdiği kaleci Fabiano ile oyuna başlarken savunmanın göbeğinde Ba ve hücum hattında ise Markoviç’e ilk onbirde şans verdi.

Avrupa maçlarında sıkça rotasyona giden Pereira, sezona çok iyi başlayıp, milli takımda da iyi performans gösteren, sonra ise forma yüzü göremeyen Şener’e bu maçta şans verebilirdi.

Oyunun ilk yarısına hızlı başlayan Sarı-Lacivertliler’de Mehmet Topal’ın müthiş şutunun direkten dönmesi şanssızlıktı.

Ani gelişen Celtic atağında Fenerbahçe ceza alanı icinde bariz gol şansı ile ilerleyen rakibine çok zor pozisyonda mükemmel bir müdahalede bulunup golü önleyen Ba’nın hareketi derslikti.

Fenerbahçe istediği gole Gökhan’ın harika pasında Markoviç’in müthiş deparı ve ustalığına İskoç kalecinin büyük hatasının eklenmesi sonucunda ulaştı..

Oyunun ikinci yarısında istekli ve atak olan taraf Fenerbahçe özellikle Markoviç’in iyi oyunuyla rakip kalede tehlikeli ataklar yaratırken, Diego’nun oyundan atılması ile moral bulan Celtic bulduğu gol ile beraberliği sağlarken; son onbeş dakikada Fenerbahçe’yi de sıkıntıya soktu.

Diego’nun, rakibine kasti tekme atıp takımını on kişi bırakması ise takımına ihanetten başka bir şey değildi.

Belçikalı hakem Serge Gumienny İskoç takımının aşırı sert oyununa fazla hoşgörülü davrandı, disiplin uygulamalarında tutarlı değildi ve genel olarak vasatı aşamadı.