Fener bu olmamalı

Fenerbahçe, kendi saha ve seyirci avantajını Shakhtar karşısında iyi kullanamadı. Hazırlık maçlarında yeşil ışık saçan bir futbol anlayışına sahip görünen Fenerbahçe, eleme maçında Shakhtar karşısında beklenen düzeyde futbol sergileyemezken; gol pozisyonu bulmakta zorlandı. Rakip kalede çoğalamayan, Hasan Ali ve Caner ile yapılan kenar orta toplarında başarısız görüntü verdi. Sow ve Fernandao ile beklenen golün gelmesinin mümkün olmadığını gördük. Çünkü her iki taraftar yapılan ortalar, anlamsız ve başarısızdı.

Nani’ye bakıyorum, bireysel takılıyor. Takım oyuncusu görüntüsünden uzak. Shakhtar takımı ise, 11 oyuncusu ile kalecisi dahil oyunun içinde. Pas yüzdeleri mükemmele yakın. Topu ayağa oynamaları, sanki Barcelona’yı anımsattı bana. Pozisyon üretiminde ise, ilk yarı itibariyle Alex’le Taison’la şutları kullanan, fakat kaleci Volkan’ı geçemeyen, golü bulamayan onlardı.

Benim gözüme göre futbol kantarı, Shakhtar takım olarak Fenerbahçe’den iki gömlek daha üstündü. Deplasmanda nasıl bir futbol oynanması gerektiğini iyi uygulayan, olabildiğince sakin, telaştan uzak, Fener’i zaman zaman zorlayarak, uyutmaya çalışan görüntüdeydi.

Fenerbahçe de rakibinin karşısındaki çaresizliğe çare bulmaktan uzak kaldı. Hani bir gol pozisyonu var mı desek, cımbızla arıyorum. İlk yarıda Nani’nin uzaktan vurduğu, Fernandao’nun kafasıyla auta giden topun dışında, ahlar vahlar çektiğimiz bir pozisyon yoktu.

Kendi evindeki avantajını kullanamazsan, pozisyon bulmakta zorlanırsan, o zaman maçın kaderine de boyun eğmek zorunda kalırsın… Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nin ilk ön eleme maçında beklenen skoru elde edemedi. Deplasmanda ne yapar bilemem. Ama Ukrayna ektibi Shakhtar kendi evindeki avantajını mutlaka Fener’den daha iyi olacak ve turun ikinci ayağında favori olarak sahaya çıkacaktır. (Benim ikinci maçtan fazla ümidim yok).