Fener çift santrfor oynarsa kazanır

İlginç bir derbi olacak. Galatasaray, UEFA’dan almış olduğu bir yıllık cezayı kaldırabilmek için Türkiye Kupası’nı mutlaka kazanmak zorunda. Fenerbahçe ise sezon içinde hiçbir kupaya ulaşamazken, şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırdıktan sonra bu maçı almak zorunda. Kazanabilmesi için bana göre çift santrforlu oynamalı. Yani Fernandao ile Van Persie aynı anda sahada olmalı. Kenarda Volkan Şen bir tarafta, Alper diğer tarafta veyahut Nani.

Böylesi derbi maçlarda orta sahayı çok önemserim. Eğer Mehmet Topal, kendi savunmasının önünde çakılı oynarsa, Galatasaray’ı üzerine çeken bir görüntünün içine girer. Önde basan bir orta saha presle top kazanırsa, sağlı sollu ortalarla Van Persie veya Fernandao’ya top aktarırlarsa gol şansları artar ve de maçı kazanır diyorum.

Kaleci Volkan nasılsa yok. Onun yerine oynayacak Fabiano, kalesinde az hata yaparsa, daha doğrusu önemli hatalardan uzak kalırsa, maçın kaderini değiştiren adam olur. Gökhan ile Hasan Ali klasik hücumdaki ataklarıyla geçmişteki görüntülerini tekrarlarlarsa, Fenerbahçe’nin Galatasaray’a karşı üstünlük sağlayacağını varsayıyorum.

Ben bu kez Pereira’nın Ozan Tufan’ı tercih etmesinden yanayım. Gördük ki bu oyuncu İngiltere karşısında oynamış olduğu futbolla beğeni kazandıysa, Fenerbahçe takımında da oynatılmalıdır. Eğer Fenerbahçe tek santrfor ile oyuna başlarsa, gol olacak ortalardan ve Van Persie’nin az topla buluşacağını düşünerek mutlaka ve mutlaka bu maçta çift santrfor oynamalıdır diyorum.

Pereira sezon içindeki beklentilere cevap veremedi. Tek ümit kupa kaldı. Fener, kazanırsa önümüzdeki sezon görevine devam etme şansı artar. Oldu da kazanamazsa o zaman “Ellerim boş boş mu kalacaktı” şarkısını söyler, Portekiz’e doğru yol alır. Çünkü böylesine önemli futbolculardan oluşan bir Fener hiçbir kupayı müzesine götüremeyen olursa, o zaman sarı-lacivertli yönetimin de yapacağı Pereira’ya Portekiz biletini vermektir. Başka çaresi de yoktur.