Fener futbolu raha kaldırmış

Fenerbahçe lige havlu atmış. Futbolu da aynı şekilde. Böylesine bir Fenerbahçe’yi izlemekle tarihine hakaret etmiş oluruz. Antalya takım olarak bir şeyler yapmak üzere sahaya çıkmış, hücum ağırlıklı görüntü verirken, Fenerbahçe yerinde sayıyordu. Daha hemen maçın başında Sandro’nun kafa vuruşunda kaleci Volkan güzel bir kurtarışla gole izin vermedi. Emenike, Fenerbahçe adına kafa şutuyla gol kaçırdı. Sarı-Lacivertliler futbol adına olumlu görüntüleri naftalinleyip rafa kaldırmış. Sadece ve sadece tabela maçına soyunmuş. Son kazandığı maçtan şanslamansla uzatmalarda galip gelerek kendisini başarılı görmüş. Ama bize göre bildiğimiz, tanıdığımız, yaşadığımız Fenerbahçe’ye benzer hiç bir tarafı kalmamış.

Maçın ikinci yarısının başında yenilen Antalya golü de bunun tamı tamına kanıtıydı. Antalya’nın attığı golün dışında 3-4 gollük şutunu da Fenerbahçe kalecisi Volkan çıkarırken, Sarı-Lacivertliler’in gol girişiminde, Antalya kalecisini rahatsız edebilecek, gole izin vermeyecek kurtardığı neredeyse bir top yoktu.

Charles’ın Antalya golüyle burun buruna kalması bir kez daha Volkan Demirel engeline takıldı. Fenerbahçe takım olarak acemiler mangası görüntüsü veriyor. Ortaya koyduğu futbol, giremediği pozisyonlar, savunmadaki verdiği gedikler, her hangi bir amatör takımın dahi yapamayacağı işlerin peşinde koştular.

Fenerbahçeliler’in sevgilisi Lens’e bakıyorum. Her duran topun başında iyi orta yapıyormuş. Hangi ortasında gol gelmiş, bu maçta göremedik. Üstüne üstlük ayağındaki topları genellikle kaybederek kendisine yakışmayan kalite düşüklü- ğü gösterdi. Eğer bu Fenerbahçe bu tarz oyun anlayışıyla kupada Başakşehir karşı- sına çıkarsa, işi bir hayli zor derim.