Fener, istediği farkı yakaladı

Şampiyonlar Ligi eleme turundan elenerek hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe, bu sezon Avrupa’da tutunabilmek için oynayacağı iki maçtan ilkinde İsviçre Ligi’nde yaptığı 4 karşılaşmanın son 3’ünü kaybedip kötü başlangıç yapan zayıf rakibi karşısında üstün oynayarak üç farklı galip gelmeyi bildi.

Pereira’nın takımdan gönderilmesi çok doğru bir hamle ancak zamanlaması ise oldukça yanlıştı. Eğer ki bu takımın başına Hollandalı Advocaat getirilecekse bu değişiklik sezon açılmadan bitirilmiş olmalıydı. Sarı-Lacivertli takımda uzun bir süre sonra sakatlığı geçen Volkan Demirel kaleyi tekrar teslim alırken, hücum hattında Aatıf ve Fernandao bu sezonun formda ismi Emenike’nin yanında gol umutları olarak yer buldu. Van Persie ise hamle oyuncusu olarak kulübedeki yerini aldı.

İlk yarıda oyuna kendi alanından bolca hazırlık pasları ile başlayan Fenerbahçe, rakip kalecinin büyük hatası sonucunda Aatif’ın ayağından bulduğu gol ile moral kazanırken Fernandao ile de çok önemli bir gol fırsatından faydalanamadı. Daha sonra uzun bir süre rakibinin top ile oynamasına seyirci kalan Kanarya özellikle ilk yarının son on beş dakikasında rakip kaleyi abluka altına alıp etkili ataklar yapsa da ikinci golü bulamazken hücumda Hasan Ali’nin etkinliğini Van der Wiel’de göremedik.

İkinci yarıda da oldukça baskılı olan ve sonradan oyuna giren Stoch ile iki güzel gol bulan çok iyi bir Fenerbahçe izledik. Fizik olarak biraz daha güçlenirse Salih Uçan, Fenerbahçe’ye önemli katkılarda bulunacak gibi görünüyor. Ancak güçlü rakiplere karşı Ozan ve Salih ikilisinin birlikte oynayacağı bir orta alan dizilişinde Sarı-Lacivertliler ciddi sıkıntılar yaşayabilir.

Avusturyalı hakem Robert Schörgenhofer 43 yaşında, daha önce elit kategoriye de yükselip Şampiyonlar Ligi’nde iki maç yönetip tekrar birinci kategoriye düşmüş deneyimli bir hakem.

Dün gece iki takım oyuncuları da iyi niyetli olunca kendisine pek iş düşmeden başarılı bir yönetim gösterdi. İlk yarıda Emenike’nin rakip ceza alanı içinde penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu. Hasan Ali’yi sportmenlik dışı bir şekilde düşüren Munsy’e gösterdiği sarı kart yerindeydi.