Fener iyi oynamadı ama üç puanı kaptı

Karabük’e gelişlerinde bir grup taraftarca yuhalanan ve “Aziz Yıldırım istifa” pankartı ile karşılanan Fenerbahçe takımı dün akşam iyi oynayamadığı maçta üç puanı 84.dakikada Robin van Persie ile almayı başardı.

Fenerbahçe takımının Hollandalı hocası Dick Advocaat, Milli Takım’ın Finlandiya maçındaki en iyi oyuncusu İsmail Köybaşı’nı ilginç bir karar ile yedek kulübesine alırken, savunmanın solunda formayı Hasan Ali’ye teslim etti. Fernandao’nun sakat olması nedeni ile de gol umudu olarak vatandaşı Robin van Persie ile oyuna başlamayı tercih etti.

İlk yarıda rakibine göre biraz daha baskılı olan taraf olan Fenerbahçe, iyi oynayamasa bile gol olabilecek bazı pozisyonlar yakaladı, ancak Hollandalı yıldız Van Persie ve Lens ile bunlardan yararlanamadı.

İkinci yarıda ise daha baskılı oynayan ve gol arayan ancak istediği golü bulamayan taraf Karabükspor olurken Fenerbahçe’nin Brezilyalı kalecisi Fabiano ise çok önemli kurtarışlar yaptı.

Sarı-Lacivertli takımda bu şartlar içerisinde suların durulması mümkün görünüyor. Takımın teknik direktörü de, futbolcuların bazıları da kafalarında bu sezonu bitirmişler.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım, önemli beklentileri olmayan iki takımın mücadelesinde sonucu etkileyen bir hata yapmadı ancak bazı kararlarını kafasına göre verdi.

Oyunun ilk yarısında rakibine tabanı ile kontrolsüz ve sert bir faul yapan Van Der Wiel’e göstermiş olduğu sarı kart doğruydu. Topsuz alanda rakibi Lens’i sportmenlik dışı bir şekilde tutarak düşüren Papp’a gösterdiği sarı kart doğruydu.

 Rakibine arkadan sert bir şekilde faul yapan Fenerbahçeli Simon Kjaer’e de doğru bir sarı kart gösterdi. İkinci yarıda Seleznyov ile Kjaer arasındaki mücadelede vermiş olduğu faul kararı ve sarı kart gereksizdi.

Hakem Bülent Yıldırım bazen kararlarını takımların isimlerine göre verdi. Kendisine itiraz etti diye Seleznyov’a çok basit bir sarı kart gösteren hakem, yine kendisine çok daha fazla itirazda bulunan Fenerbahçeli Van Persie’ye bırakın sarı kart göstermeyi, korkudan suratına bile bakamadı.