Fener, Kartal’ın peşini bırakmıyor

Süper Lig’de Cumartesi akşamı lider Beşiktaş’ın ligin en az gol yiyen ekiplerinden Kayserispor’u dört farklı bir skorla geçmesi, liderin takipçisi Fenerbahçe’yi ligin bir diğer zayıf takımı Gaziantep karşısında pek de etkilemiş gözükmedi. İki takımın kadro yapılarına baktığımız zaman Sarı-Lacivertli ekibin kıyaslama bile yapılmayacak kadar ağır bastığını söyleyebiliriz.

Gaziantep takımı Süper Lig’in ikinci yarısında almış olduğu sekiz mağlubiyet ve toplamış olduğu dokuz puan ile hiç tartışmasız en başarısız ve Kayserispor’dan sonra da en az gol atan takımı.

Konya’da aldığı mağlubiyet sonrası oynadığı iki maçta rakiplerini dörder gol ile geçen Fenerbahçe’nin ilk onbirinde sürpriz bir oyuncu yoktu ve gol yollarında Nani ile  Van Persie ikilisi yer aldı.

Hafta içinde teknik direktörü ile yolları ayrılan Gaziantepli oyuncular, maça hızlı bir başlangıç yaptılar ve ilk 25 dakika içinde orta alanda rakiplerine baskı uygulayıp gol pozisyonu vermediler. Ancak Sarı-Lacivertli takım yakaladığı ilk ciddi pozisyonda Simon Kjaer’in kafasından bulduğu gol ile rahatladı. İlk yarı sonunda soyunma odasına tek farklı önde gitmesine rağmen Fenerbahçe orta alanı beklenilen verimlilikte değildi.

Oyunun ikinci yarısında ise sahneye çıkan isim gecenin yıldızı Robin Van Persie öyle güzel bir gol attı ki, yılın golü olmaya adaydı. İkinci golden sonra zaten etkisiz olan misafir takım, farkı arttırmama adına oyunu tamamen kendi ceza alanı dışında kalabalık bir savunma ile kabul edip, gelecek hafta oynayacağı hayati Eskişehirspor maçına çok da moralsiz çıkmamanın hesabını yaptı.

Orta hakem Mete Kalkavan bu sezon ortaya koyduğu performans ile bana göre Süper Lig’in en başarılı hakemi olarak göründü. Dün akşam ligin hem tepesini hem de düşme hattını ilgilendiren bu önemli maçta ciddi bir hata yapmadan başarılı bir yönetim gösterdi. Kalkavan’ın karşılaşmanın ilk yarısında Volkan Şen’i düşürüp umut vadeden bir atağı kesen Gaziantepsporlu İlhan Parlak’a gösterdiği sarı kart doğruydu.