Fener orta sahasız

Fenerbahçe çok kolay gözükmeyen Rizespor deplasmanında Van Persie’nin akıllı ve şık golüyle ilk yarıyı önde bitirdi. Kaleci Volkan, gereksiz kalesini terkederek yaratmış olduğu penaltıyı sonra kurtararak kendisini affettirdi. Rize adına penaltıyı kullanan Deniz ise bu vuruşu kaçırarak takımını bir golden mahrum bıraktı.

İlk yarı Van Persie’nin golünün dışında Fenerbahçe aman aman iyi bir futbol sergiledi diyemeyiz. Van Persie’nin yanında oynayan Fernandao hiç bir varlık gösteremezken, Diego da geçmiş maçlardaki performansını aratır oldu. Rizespor sağ taraf hücumlarını geliştirirken, Hasan Ali de Caner’i arattı.

Fenerbahçe’de Mehmet Topal orta sahada yalnızlığa mahkum olurken, ne Nani, ne Diego, ne de Souza ona yardımcı olamadılar. Orta sahası oyundan bu kadar düşük görünen Fenerbahçe, önünde Çaykur Rizespor bu bölgede daha çok toplara sahiplenip hücum bölgesindeki girişimleri golle sonuçlandıramadılar. Eğer Deniz penaltıyı kaçırmamış olsaydı o zaman Fenerbahçe’nin maçın sonucunu nasıl bir şekle getireceğini merak ediyorum.

Fenerbahçe top kayıplarının cezasını çekti. Takım atağa çıkarken Alper topu kaybediyor, Kjaer kendi kalesine golü atıyor. ‘Yıldızlar topluluğu’ dediğimiz Fenerbahçe pozisyonlar bulmasına rağmen Van Persie’nin dışında gol atanı göremedik. Aynı şekilde Rize de pozisyonlar buldu, gol şutları attı; Fenerbahçe adına kaleci Volkan kurtaran oldu.

Fenerbahçe orta sahasız oynuyor. Organize atakları pek başarılı olamıyor. Van Persie’nin atmış olduğu gol de öyle net bir pozisyon değildi. Sadece bireysel yeteneğini göstererek golü yaptı.

Kısacası Fenerbahçe ligimizin ilk deplasman maçında beklenilen düzeyde oynayamadığı için beraberliğe razı oldu. Sözün özü, Fenerbahçe bu kadar yıldızları takıma aldığına göre bu futbolla Avrupa Kupaları’nda olağanüstü başarıyı elde edemez.